TEST: LG 42PX3RV

Et kontrastnivå på hele 10000:1 er over dobbelt så høyt som det den tidligere kontrastkongen Panasonic frister med.

Publisert
Sist oppdatert
TEST: LG 42PX3RV
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Vi kan allerede slå fast at kontrasten på denne TVen er god. Men å påstå at den er dobbelt så god som på Panasonicen er nok en overdrivelse. Her er det nok heller mer litt ulike måter å måle på, enn reelle forskjeller. Vi kommer forøvrig tilbake til dette under kapittelet om billedkvalitet.

Denne LGen har forøvrig mye til felles med den nevnte Panasonic-modellen:

  • Begge er lavoppløselige, men tilhører likevel siste generasjons plasma-modeller. Butikkprisen er også tilnærmet lik, og ligger nå på rundt 22 til 23.000 rett etter lansering.

    Dette gjør TVene interessante for den gruppen av potensielle kjøperne som ikke synes det er verdt å betale 10-15.000 kroner ekstra for de beste HD-klare modellene.

Faller du i denne gruppen blir spørsmålet selvsagt hvilken av de to du bør kjøpe. Der det er naturlig vil vi derfor sammenligne de to modellene underveis i testen.

Design

Fjernkontrollen er typisk LG. Gode hurtigtaster for BIB-funksjonen, men vi savner direkteknapper for alle inngangskildene.
Fjernkontrollen er typisk LG. Gode hurtigtaster for BIB-funksjonen, men vi savner direkteknapper for alle inngangskildene. Vis mer


Utseendemessig er denne LGen omtrent identisk med RZ-42PX11 som vi testet for cirka ett år siden. Det vil si at du her får en sort stripe mellom selve skjermen og rammen, som også inneholder de fastmonterte sidehøyttalere. Som vanlig er de aller fleste tilkoplingene på TVens bakside, noe som nå må sies å være tilnærmet standard på flatTVene.

At designet ikke er endret har i praksis lite å si for oss, vi liker fremdeles utseendet. Likevel må vi nok innrømme at Panasonicen ser mer ut som en 2005 modell. På dette punkt vil nok likevel meningene være delte, smak og behag heter det visst.

Ellers er det godt å se at LG-nå også har fått norsk språk i bruksanvisningen, og på de logisk oppbygde skjermmenyene. Det automatiske kanalsøket gikk kjapt og enkelt for seg, men det var litt uelegant at kun et fåtall av kanalene ble navngitt. Det gjør at du selv må legge inn kanalnavn før du sorterer kanalene i ønsket rekkefølge.

Nok prat! Trykk på lenkene under for å gå videre i testen:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer