TEST: Lydplanker til TV-en

Synes du lyden fra TV-en din blir i spinkleste laget? Da bør du vurdere en lydplanke med trådløs subwoofer. Vi har tatt en rask test av to høyaktuelle løsninger.

TEST: Lydplanker til TV-en
Publisert
Sist oppdatert

Vi kjøper stadig større TV-er, og de blir bare tynnere og tynnere. Det er ikke bare selve skjermen som blir tynnere, det samme blir også lyden. Den er det forbausende liten fokus på i utviklingen, dessverre.

For deg med kabel-skrekk

Er man spesielt opptatt av lyd, har man gjerne et lydanlegg med en rekke høyttalere plassert rundt i rommet i surround-oppsett, som TV-en kan kobles til. En slik løsning er gjerne både kostbar og innebærer en rekke kabler, og passer derfor ikke alle. For disse kan en lydplanke være tilstrekkelig, og vår test viser at selv enkle planker utgjør en enorm forskjell i forhold til den originale TV-lyden.

For lydplanker finnes i en rekke forskjellige utforminger og prisklasser. Noen har mange funksjoner, vi har til og med sett planker med innebygd Blu-ray-spiller, noen kommer alene, andre kommer med subwoofer som sørger for ekstra bass.

To fine planker

Modellene vi har sett nærmere på er HLS36W fra LG og ErgoSound SoundBar fra Arvani. Begge består av to deler; selve lydplanken på ca én meter, som kan veggmonteres eller stå på bordet foran TV-en, samt en trådløs subwoofer. Det faktum at den er trådløs gjør den svært enkel å plassere - for eksempel i en krok, ute av syne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer