TEST: Miele Scout RX1

Vi har testet hvitevaregigantens første robotstøvsuger.

HER ER DEN: Fjernkontrollen gjør det enkelt å programmere, men i praksis brukte vi stort sett timeren og lot maskinen gjøre jobben hver dag klokken 11:00.  Foto: ØYVIND PAULSEN
HER ER DEN: Fjernkontrollen gjør det enkelt å programmere, men i praksis brukte vi stort sett timeren og lot maskinen gjøre jobben hver dag klokken 11:00. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da vi oppdaget Scout RX1 på IFA-messen i april var det bekreftelsen på at Miele endelig skulle gjøre sitt inntog på en ny arena. Vi var derfor spent på hvordan den ville duge i praksis, for førsteinntrykket var overbevisende.

Miele påstod nemlig at Scout skulle sette en ny standard i robotstøvsugermarkedet. Store ord altså, og da gjelder det selvsagt å holde det man lover.

Dette liker vi

Noe av det første jeg merket meg var den oppgitte batteritiden, for med fullt batteri skal Scout RX1 holde koken i rundt 120 minutter (tilsvarer 150 kvadratmeter) ved kontinuerlig jobbing.

Det stopper ikke der heller: Miele lover nemlig at batteriet på Scouten skal være like effektivt selv etter 300 ladninger. Sammenlignet med min private Neato XV 15, som nå formelig skriker etter et batteriskifte, er det et stort skritt i riktig retning.

Forbud mot dårlige støvsugere

Skulle Scouten gå tom for strøm før den er ferdig, vil den selvsagt gå tilbake til ladestasjonen og lade seg opp, for så å gjenoppta støvsugingen på det stedet der den sluttet. Dette er imidlertid funksjonalitet også konkurrentene har, og gir derfor ikke noen ekstrapoeng i denne runden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer