Smart strømstyring

Test: Norsk oppfinnelse skal gi lavere strømregning

Norskutviklet system gjør det enkelt å kutte strømmen.

STRØMSPARING: Ewaves nettbrett er selve hjernen i systemet og viser strømforbruket ditt i sanntid. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
STRØMSPARING: Ewaves nettbrett er selve hjernen i systemet og viser strømforbruket ditt i sanntid. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Smart strømstyring av hjemmet er ganske aktuelt i disse dager når strømprisen er på et meget høyt nivå. Det å kunne automatisere varmekildene i boligen slik at de begynner oppvarmingen før du står opp eller når du er på vei hjem fra jobb, er ganske kjekt og sørger for en god innetemperatur når du har behov for det.

På markedet er det flere løsninger for automatisere panelovner. Du kan for eksempel kjøpe en smartkontakt som Ikea Trådfri Adapter med tidsinnstillinger, eller du kan gå for mer omfattende løsninger som norske Ewave tilbyr.

Ewave har flere pakker for strømstyring i hjemmet og selskapet kan også sette sammen løsninger til personer med ulike behov. Vi har testet sparepakken som inkluderer følgende:

  • Ett nettbrett.
  • Tre sparekontakter.
  • Tre temperaturmålere.
  • Én gateway-boks.
  • Én EMI-HAN-kontakt til AMS-måler.

I tillegg får man kjøpt ytterligere målere, kontakter og kraftigere spare-reléer til blant annet å plassere i sikringsskap og til elbillader og liknende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer