TEST: Overvåkingskamera via nettet

Med enkle midler kan du overvåke hjem eller hytte over internett med fjernstyrt kamera.

Publisert
Sist oppdatert

Det kan være mange grunner til å overvåke hus, hytte og annen eiendom eller verdier. Noen er gode, andre kanskje ikke like gode og noen med en viss underholdningsverdi. Uansett motiver, det finnes nå svært enkle løsninger som du setter opp i løpet av minutter, vi har testet en pakke som kombinerer tjenesten Cameramanager og et kamera fra Panasonic.

I tillegg til kameraet følger det også med et sett med nettverksadaptere for strømnettet. Disse bruker du hvis det er for lang avstand mellom ruteren din og der kameraet skal stå og det ikke er praktisk å legge opp en nettverkskabel.

Det som ikke ligger i pakken er programvaren. Den eksisterer ikke som separat program, men er altså en web-tjeneste som holder til i Nederland.

Enkelt å komme i gang

Kameraet er laget som en kule i et hus som har en flat underside, og det står helt greit av seg selv. Det er ikke tungt, stramme eller stive kabler får det fort ut av posisjon. Dobbeltsidig tape, borrelås-tape eller et kamerastativ (kameraet har standard gjenger) løser det problemet.

Tilkoblingene sitter i et hulrom ned adkomst fra undersiden, der finner vi nettverkskontakt og kontakt til kabelen fra strømforsyningen. Det er ikke støtte for strøm over Ethernetkabelen. Nettverkskabelen må "knekkes" 90 grader rett etter strekkavlastningen, for at kabelen skal komme ut av åpningen, noe som ikke er helt elegant.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer