TEST: Panasonic 37" plasma

Denne plasma-TVen har rukket å få god omtale i flere testmagasiner, og er allerede en bestselger - mye takket være en meget gunstig pris. På tide å kaste ut gamle-TVen?

Publisert
Sist oppdatert

37" er en smart TV-størrelse som vi regner med å se mer og mer av i tiden som kommer. Det er fordi den etter vår mening er perfekt for "normale" TV-stuer, der man sitter 3-4 meter fra skjermen, i tillegg er den ikke så stor at man må ommøblere stuen.

Ganske prisgungstig

Modellen det her er snakk om finnes også i 42" utgave. Den har en flott design i sort og grått, og kan veggmonteres, settes i bordstativ eller på et spesialtilpasset TV-bord som har noen smarte løsninger. Dette kommer vi inn på senere i denne omtalen. Begge TVene koster, avhengig av hvor du handler, et sted mellom 20.000 og 25.000 kroner.

Skjermene inngår i Panasonics Viera-serie, og har integrert TV-tuner og kun en vertikal stripe avslører stereohøyttalere på sidene. TV-tuneren har forresten tekst-TV med hele 2.000 siders minne.

Oppløsningen er 852 x 480, og kontrasten er oppgitt til 4000:1. God kontrast altså, men TVen er ikke laget med tanke på HDTV-oppløsninger. Om dette har noen stor betydning for folk flest er vel heller tvilsomt slik situasjonen er i dag.

Tilkoblinger

Her er godt med tilkoblingsmuligheter, og som på de fleste rimeligere modeller sitter tilkoblingspunktene i selve enheten. På baksiden sitter 3 scart-innganger, RGB, antenneinngang samt S-video. Her er også lydutganger for tilkobling til stereoanlegg (phono).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.