TEST: Panasonic 37" plasma

Denne plasma-TVen har rukket å få god omtale i flere testmagasiner, og er allerede en bestselger - mye takket være en meget gunstig pris. På tide å kaste ut gamle-TVen?

Publisert
Sist oppdatert

37" er en smart TV-størrelse som vi regner med å se mer og mer av i tiden som kommer. Det er fordi den etter vår mening er perfekt for "normale" TV-stuer, der man sitter 3-4 meter fra skjermen, i tillegg er den ikke så stor at man må ommøblere stuen.

Ganske prisgungstig

Modellen det her er snakk om finnes også i 42" utgave. Den har en flott design i sort og grått, og kan veggmonteres, settes i bordstativ eller på et spesialtilpasset TV-bord som har noen smarte løsninger. Dette kommer vi inn på senere i denne omtalen. Begge TVene koster, avhengig av hvor du handler, et sted mellom 20.000 og 25.000 kroner.

Skjermene inngår i Panasonics Viera-serie, og har integrert TV-tuner og kun en vertikal stripe avslører stereohøyttalere på sidene. TV-tuneren har forresten tekst-TV med hele 2.000 siders minne.

Oppløsningen er 852 x 480, og kontrasten er oppgitt til 4000:1. God kontrast altså, men TVen er ikke laget med tanke på HDTV-oppløsninger. Om dette har noen stor betydning for folk flest er vel heller tvilsomt slik situasjonen er i dag.

Tilkoblinger

Her er godt med tilkoblingsmuligheter, og som på de fleste rimeligere modeller sitter tilkoblingspunktene i selve enheten. På baksiden sitter 3 scart-innganger, RGB, antenneinngang samt S-video. Her er også lydutganger for tilkobling til stereoanlegg (phono).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer