TEST: Panasonic PX80E

Så billig at du nesten kan kjøpe to.

Publisert
Sist oppdatert

Da vi testet forgjengeren PV70E i fjor konkluderte vi med at den var et kupp til prisen som da var på 11.000 kroner. Nå har etterfølgeren vært i butikken en stund allerede, og mens vi skriver dette ser vi at den nå fås helt nede i 7.750 kroner om du shopper litt rundt. Det er rett og slett grisebillig.

Men hva får du egentlig?

Klassisk utseende


Panasonic PX80 er nesten helt lik fjorårsmodellen, som altså betyr den sedvanlige sorte pianolakken du finner på hoveddelen av dagens TV-modeller. Skjermens fysiske oppløsning er fortsatt på 1024/768, og panelet heter nå G11 mens bildeprosessoren heter V-real 3. Kanskje viktigere for spesifikasjonsnerdene er det faktum at PX80 nå også har støtte for 1080p/24hz visning fra Blu-ray filmene dine.

PX80 har også fått en ekstra HDMI-inngang, men merk deg at også den er på baksiden av panelet.

Bildekvalitet

TEST: Panasonic PX80EI vanlig Panasonic-stil er innstillingsmulighetene begrenset, her får du det du trenger (sjekk bildespesial til venstre for eksempler), men heller ikke noe særlig mer. Vi kan derfor gjenta det vi skrev på fjorårsmodellen her:

Dette er ikke en TV for deg som liker å grave deg ned dypt ned i bildeinnstillingene, i stedet er det en modell for deg som vil ha det enkelt og greit.

Etter vår oppfatning gir nemlig Panasonicen svært så naturtro bilder, selv med standardinnstillingene på plass. Selv når vi så på gamle Columbo-episoder på NRK1 klarer PX80 å hoste opp fine farger og gode detaljer. At TV-bildet ikke er like skarpt som på et LCD-panel skyldes mer forskjellen mellom de to ulike teknologiene, og liker du plasma-TVenes måte å vise hudtoner og ansiktstrekk på vil du garantert bli fornøyd her.

I likhet med forgjengeren noterer vi litt flimring i de lyseste partiene, men ikke så mye at vi opplever det som noe irritasjonsmoment. Også på denne modellen kan du forøvrig velge mellom 100 eller 50 hz, og spesielt til TV-bruk er 100 hz-modusen å foretrekke.

Opp gjennom årene har vi gitt Panasonic mye skryt for godt sortnivå, og bevares det stemmer her også. (PX80 har for øvrig en oppgitt kontrast på 15000:1, mens PV70E hadde 10.000:1) Side om side med Sony W4000 ser vi likevel at Panasonicen er litt blassere i de mørkere partiene, og noe av dette skyldes nok at plasma-TVen har et mer reflekterende panel. Tida da plasma-TVer automatisk hadde bedre sortnivå enn sine LCD-konkurrenter er altså over.

Vi brukte også Panasonics Blu-ray spiller DMP-BD30 under testen, og her gjør PX80 en svært god jobb, og vi får automatisk mer fargesprut og dybde i bildet. Dette er med andre ord bra.

På minussiden noterer vi at PXen lider av hakking av bildet ved sideveis panoreringer, og dette gjelder både på DVD & Blu-ray.

Konklusjon


Vi liker PX80E fordi den gjør mye riktig til en lav pris.

Selvfølgelig får du bedre TVer, men da må du også regne med å måtte betale for det.
Bordstativet kunne f.eks vært vridbart, og det kunne godt vært litt flere innstillngsvalg i bildemenyen, men når du får den til rundt 8.000 kroner er det likevel ikke mye å klage over.

Er du på sparebudsjett og har lyst på en plasma er det altså bare å klinke til.

Trykk her for å komme til hovedsiden med alle TV-testene fra Dingz.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer