TEST: Panasonic TH-42PA50E

Panasonics nye 42-tommers plasmamodell ser ikke bare bra ut, den lokker også med 4000:1 i kontrast. Og jada: TV-bildet imponerer, men er det nok?

Publisert
Sist oppdatert
TEST: Panasonic TH-42PA50E
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Etter Panasonics store suksess med sine forrige plasma-TVer, har naturlig nok forventningene til de helt nye 8 generasjons modellene vært store.

Først ut er budsjettmodellene, med vårt testobjekt TH-42PA50E i spissen, før de HD-klare toppmodellene ruller ut i butikken nå i løpet av juni måned.

Så hva får du egentlig hvis du velger de billigste versjonene?

  • De viktigste nyhetene er blant annet en langt større fargepalett, fra 1,07 milliarder til 8,6 milliarder, ti prosent større lysstyrke, og at modellene skal takle HDTV-standarden 720p og 1080i via komponentinngangen. Selv om skjermen med sine 852/480 piksler er lavoppløselig, hevder også Panasonic at ny teknikk for styring av pikslene, er med på å produsere flere detaljer med samme antall bildepunkter som tidligere.

Fortsatt stilrent design

TEST: Panasonic TH-42PA50E


I stedet for for en designmessig revolusjon har Panasonic valgt en forsiktig ansiktsløftning på de nye Viera-modellene. Nå kan selvsagt smak og behag alltid diskuteres, men vi synes dette har vært vellykket. Kombinasjonen av den sorte rammen og metallchassiet vil antagelig heve standarden i de aller fleste TV-stuer.

Ser du nøye på bildene vil du også legge merke til at høyttalerne er fastmontert under selve skjermen. Dette er med på å gi en slank modell, men samtidig kommer TV-bildet en anelse høyere opp enn vanlig, om du plasserer den oppå din vanlige TV-benk.

Vår test-modell ble levert med en rimelig TV-fot, som verken var tilt- eller dreibar. Det er en litt unødvendig begrensning i dagens marked, på Hitachis nyeste vris for eksempel fra side til side via fjernkontrollen. Et bedre alternativ her er derfor å velge Panasonics de-luxe TV-bord, det har i hvert fall et lekkert utseende.

Tilhører du gruppen som uansett vil henge TVen på veggen? Da er det også verdt å tenke på at alle tilkoplingene gjøres på TVens bak- og underside. Skal du ha håp om å fjerne kabelspagettien under skjermen, bør du altså planlegge litt før du finner fram slagdrillen.

Installering

TEST: Panasonic TH-42PA50E


Det automatiske kanalsøket gikk enkelt, og de norske skjermmenyene er tilnærmet selvforklarende. Dette fungerte akkurat slik vi forventer på nye TVer i dag, og vi går derfor ikke i dybden her.

Nok prat: Trykk på lenkene under for å gå videre i testen:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer