TEST: Panasonic TH-42PA50E

Panasonics nye 42-tommers plasmamodell ser ikke bare bra ut, den lokker også med 4000:1 i kontrast. Og jada: TV-bildet imponerer, men er det nok?

Publisert
Sist oppdatert

Etter Panasonics store suksess med sine forrige plasma-TVer, har naturlig nok forventningene til de helt nye 8 generasjons modellene vært store.

Først ut er budsjettmodellene, med vårt testobjekt TH-42PA50E i spissen, før de HD-klare toppmodellene ruller ut i butikken nå i løpet av juni måned.

Så hva får du egentlig hvis du velger de billigste versjonene?De viktigste nyhetene er blant annet en langt større fargepalett, fra 1,07 milliarder til 8,6 milliarder, ti prosent større lysstyrke, og at modellene skal takle HDTV-standarden 720p og 1080i via komponentinngangen. Selv om skjermen med sine 852/480 piksler er lavoppløselig, hevder også Panasonic at ny teknikk for styring av pikslene, er med på å produsere flere detaljer med samme antall bildepunkter som tidligere.

Fortsatt stilrent design

I stedet for for en designmessig revolusjon har Panasonic valgt en forsiktig ansiktsløftning på de nye Viera-modellene. Nå kan selvsagt smak og behag alltid diskuteres, men vi synes dette har vært vellykket. Kombinasjonen av den sorte rammen og metallchassiet vil antagelig heve standarden i de aller fleste TV-stuer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.