Test: Panasonic TH-42PZ800

Jada. Den er godkjent for det digitale bakkenettet, men er det nok?

Godt bilde ved TV-spilling.
Godt bilde ved TV-spilling. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Liker du spesifikasjoner vil du smile bredt over Panasonics nye TV. Her får du full HD (1080/24p), høy kontrast og kjapp responstid. I dag er likevel dette omtrent standard på alle TVer i denne prisklassen, spørsmålet blir derfor om det holder.

Førsteinntrykk

Designet på TVen er klassisk Panasonic, svart pianolakk og metalldetaljer altså, og også denne plasmaen har en heldekkende glassfront. Og jo da, det ser riktig så lekkert og eksklusivt ut- selv om den nevnte glassfronten vil gi litt uønsket gjenskinn om du har mange lysspotter i stua.

For øvrig er det verdt å merke seg at PZ800 skal være godkjent for RiksTV via det digitale bakkenettet, og for deg som får TV-signalene derfra er det naturlig nok et stort pluss i margen. Vi liker også at det er mulig å spille av AVCHD-klipp via minnekortinngangen i TVens front. Har du et nytt digitalt videokamera er naturlig nok dette et pluss når du skal plage venner og bekjente med de siste ferieminnene.

Menysystemet er også helt typisk Panasonic, og det betyr at menyene er svært enkle og oversiktlige. Dette er en fordel for de som vil ha det enkelt og greit, men tilhører du den gruppen som liker å finjustere innstillinger må du velge en annen modell: Her er nemlig justeringsmulighetene små.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.