TEST: Panasonic Viera TX-P50 ST50

Endelig en budsjett-TV som leverer på bildekvalitet.

ST50 har rett og slett et glimrende sortvnivå til å koste under 10.000 kroner. Bortsett fra at bildet er krympet i størrelse er det helt uredigert, og tatt direkte mot TV-skjermen i et mørkt rom.  Foto: Øyvind Paulsen
ST50 har rett og slett et glimrende sortvnivå til å koste under 10.000 kroner. Bortsett fra at bildet er krympet i størrelse er det helt uredigert, og tatt direkte mot TV-skjermen i et mørkt rom. Foto: Øyvind Paulsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du skal ikke mer enn noen få år tilbake i tid før en 50-tommer stor TV til rundt 10.000 kroner ga deg en blandet følelse:

Hadde den bra design og flere finesser gikk det på bekostning av bildekvaliteten. Og motsatt: Var bildekvaliteten god, så kunne du nesten ta det for gitt at TV-en var tykk og klumpete, og ikke minst strippet for funksjoner.

Etter å ha brukt Panasonic ST50 i et par uker er det derfor godt å konstatere at vi ikke lenger kan være like kategoriske. Her er nemlig det aller meste på plass, og det er ingen vits i å legge skjul på at dette er et anbefalt kjøp.

Men vi får ta det fra begynnelsen.

Panasonic på høygir

Panasonic har lenge vært kjent for å lage gode plasma-modeller med et litt traust og kjedelig design. Det er imidlertid ikke nok til å lokke kunder i dag, og etter katastrofetall i 2011 ble det endelig tatt nødvendige grep på 2012-modellene: En ting er at de for første gang satser for fullt på LED, men kanskje like viktig er at også plasma-seriene har fått et kvalitetsløft på designsiden.

Det ser vi også på ST50. For der forgjengeren ST30 så ut som en TV fra 2008, er ST50 i en helt annen liga: TV-en er for det første så slank at den minner om en LED-TV, og for det andre er den utstyrt mer enn godt nok for de aller fleste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer