TEST: Philips 30" LCD

Philips nye LCD-TV er andremann ut i vår nye testserie av flatskjerm-TVer. Prisen er levelig, men hvordan er TVen i bruk? Bli med på test.

TEST: Philips 30" LCD
Publisert
Sist oppdatert

Vi var spent på Philips alternativ i 30-tommers klassen. Det er ikke unaturlig, denne modellen har allerede blitt kåret til årets europeiske LCD-flatskjerm-TV av EISA-juryen.

I tillegg har Philips gitt TVen en grei pris. Den veiledende prisen er 32.995, men vi har sett den i butikken til 29.995 kroner. Målt opp mot konkurrentene i samme klasse er ikke det noe å klage over.

Førsteinntrykket

TEST: Philips 30" LCD
[Ugjyldig objekt (NAV96580)]


Førsteinntrykket er positivt. TVen er slank og lekker å se på, og skjermen virker krystallklar. Her kan du trygt være forberedt på høy siklefaktor hos besøkende.

Den største forskjellen i forhold til Sonys 30-tommer er at Philips-TVen ikke har en separat medie-boks. Her må altså alle tilkoplingene gjøres på baksiden av TVen.

Montering og installering

En av ulempene ved å ha tilkoplingene på baksiden, er at det blir vanskelig å se hvor du skal putte kablene. I praksis vil det si at du ofte må finne fram instruksjonsboka når du for eksempel skal koble til digitalkameraet ditt. For deg som kobler mye utstyr av og på TVen vil dette være irriterende.

Vi fant det enklest å snu hele TVen og vippe den framover hver gang vi skulle rote med kablene på baksiden. Dette er tungvint, og i så måte er Sonys løsning langt mer praktisk.

Likevel: Antennekabel, scartkabel og strømledning er alt du trenger for å komme i gang, og her skal det være vanskelig å trå feil.

Etter å ha valgt norsk språk, riktig land og stilt klokka er det bare å sette på automatisk installasjon av kanalene. Innlasting av våre 23 kanaler gikk på rundt tre minutter, og det var en enkel sak å sortere kanalene i ønsket rekkefølge etterpå. TVen legger automatisk inn navn på de store kanalene, slik som NRK1 og TV2, men du kan også endre eller legge til egne navn. Alt dette ble for øvrig gjort via den medfølgende fjernkontrollen.

Til vanlig TV-bruk er stereolyden fra de fire TV-høyttalerne mer enn god nok, men også Philips har utstyrt sin modell med en slags virtual dolby surround-lyd for å øke hjemmekinoopplevelsen. For de som ikke har eget surroundanlegg fungerer dette greit. Vi tipper likevel at de fleste kjøperne vil kjøre lyden gjennom forsterkeren når de ser på DVD. At dette gir en langt større filmopplevelse er det ingen tvil om.

Trykk her for å se hva vi syns om bildekvaliteten og hvordan TVen er i bruk

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer