TEST: Philips 32" LCD med ambilight

Av og til kommer det et produkt som setter en ny standard og gjør at konkurrentene må skjerpe seg. Denne LCD-TVen fra Philips er et slikt produkt.

Publisert
Sist oppdatert

Utviklingen på flatTV-fronten har vært formidabel det siste året: Ikke bare har prisene rast, også kvaliteten har blitt langt bedre. Men ikke alle merkene henger med på utviklingen. Med ambilight-funksjonen viser Philips at de er ett av selskapene som har fulgt med i timen.

Hva er ambilight? Tankegangen til Philips er du ikke bare ser det som er rett på skjermen, men at sidesynet ditt også oppfatter hva som skjer på siden av TVen. Ambilight-TVene er derfor utstyrt med to lysstoffrør på baksiden, som lyser opp TV-veggen. Både intensiteten og lysets farge endrer seg her automatisk i takt med det bildet som til enhver tid vises på skjermen.

Vi var på forhånd noe skeptisk til påstanden fra Philips om at dette skulle gjøre bildet mer levende, og større enn det faktisk er.

Etter en liten tilvenning må vi imidlertid innrømme at vi falt for ambilightfunksjonen. Den gjør at TVen skiller seg ut fra konkurrentene, og aktiverer den litt udefinerbare "må ha"-følelsen hos potensielle kunder.

Førsteinntrykk

TVen gir et solid inntrykk, og leveres med en TV-fot som hovedsaklig er i glass. Dessverre er den verken tilt- eller dreibar, noe vi synes er en praktisk detalj.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer