TEST: Philips 42PFL9703D og 42PFL7403

Hvis du klarer deg uten alle finessene kan du spare 5.000 kroner.

9703 til venstre - 7403 til høyre.
9703 til venstre - 7403 til høyre. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagens sammenligning er mellom to helt nye Philips-modeller på 42-tommer, PFL9703 til cirka 15.000 og PFL7403 til cirka 10.000 kroner.

Spørsmålet vårt var selvfølgelig hvilken vi ville kjøpt, og på forhånd trodde vi at dette kom til å bli en enkel match for 9703-modellen. Men heldigvis; det er ikke alltid at svaret er så opplagt som man skulle tro.

Førsteinntrykk og design

Begge disse modellene har den nye Philips-stilen med myke og runde kanter. Vi liker også at høyttalerne er skjult på baksiden, noe som gjør at designet blir mer stilrent. Vi pleier sjelden å legge særlig vekt på lyden på flatTVene vi tester, men her gjør vi altså et unntak: Disse TVene har nemlig langt mer punch i lyden enn vi er vant til.

Begge TVene er forøvrig utstyrt slik vi forventer i dag: De er begge 1080/24p, har fire HDMI-innganger og USB-inngang for visning av digitalbilder og avspilling av MP3-filer, og leveres også med dreibare bordstativer.

Se bilder av de to TVene her:

Hva er det egentlig som skiller dem?

Den mest åpenbare forskjellen på de to er at den mer påkostede 9703-modellen er utstyrt med Philips Ambilight-system. Kort fortalt vil det si at TVens bakside (toppen, og venstre & høyre side) er utstyrt med LED-lamper som lyser opp veggen bak TVen i tråd med hvilke farger som vises på skjermen. Meningene er delte om denne finessen, men personlig må jeg bare innrømme at jeg liker den svært godt – og da spesielt når du ser på film.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer