TEST: Philips 65PUS7600

En av de mest spennende TV-modellene fra Philips på flere år.

SUPEROPPLØSNING: 4K-oppløsning blir stadig vanligere, og i denne klassen er det nesten et must. For fullt utbytte må du imidlertid sitte nærme, eller gjøre som her: Gå for en 65-tommer. Foto: ØYVIND PAULSEN
SUPEROPPLØSNING: 4K-oppløsning blir stadig vanligere, og i denne klassen er det nesten et must. For fullt utbytte må du imidlertid sitte nærme, eller gjøre som her: Gå for en 65-tommer. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om Philips er kjent for å levere på bildekvalitet, kommer vi ikke utenom at 2014-årgangen ble en nedtur:

Selv toppmodellene manglet for eksempel Netflix i superoppløsning, og selv om første generasjons Android-TV ga mange muligheter, fulgte det også med en del barnesykdommer på lasset.

Spørsmålet er selvsagt om de er tilbake på rett spor, og etter over tre uker med 7600-serien på test-rommet er det mye som tyder på at svaret er ja.

Men vi får starte på begynnelsen.

Ett lekkert møbel

Vår testmodell er på 65-tommer, men 7600-serien fås også i 48- og 55-tommers størrelse. På grunn av høstens valuta-uro er imidlertid prisene litt høyere enn forventet, men akkurat det er ikke Philips alene om i dagens marked.

I praksis vil det si at 65-tommeren idag koster rundt 27.000, mens 55-tommeren ligger på 18.000 og 48-tommeren ligger på 15.000 kroner .

Det vil si at TV-en er i direkte konkurranse med Samsungs 8000-serie, samt Sony X85C-serie - som vi også har testet.

Førsteinntrykket av Philipsen er uansett bra. 65-tommer er selvsagt stort, men siden rammen rundt panelet er beskjeden tar den mindre plass enn man skulle tro. Siden dette er en klassisk kant-LED-modell er den tynn også, ja på det slankeste er den faktisk ikke dypere enn 1,7 centimeter, så dette er ganske enkelt en TV som vil passe i mange stuer.Mens konkurrentene ofte sender med to fjernkontroller på sine modeller i samme prisklasse, gjør Philips det litt annerledes: Her får du ganske enkelt en fjernkontroll i god materialkvalitet, med fullt QWERTY-tastatur på baksiden, stemmestyringsknapp og en slags touchpad som lar deg velge om du vil sveipe deg gjennom menyene, eller trykke som vanlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer