TEST: Philips Cinema 21:9 56PFL9954

En våt drøm for deg som elsker film i stua.

Blir du ikke imponert av denne TV-en må du være tilnærmet blind... Alle bildene i testen, bortsett fra dette, er tatt av Øyvind Paulsen - og du finner dem alle i bildespesialen lenger ned.
Blir du ikke imponert av denne TV-en må du være tilnærmet blind... Alle bildene i testen, bortsett fra dette, er tatt av Øyvind Paulsen - og du finner dem alle i bildespesialen lenger ned. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det koster å kjøpe seg glad, og med en pris på 40.000 kroner er denne Philipsen en av de dyreste TV-ene du får på dagens marked. Så er den verdt det?

Spør du meg er svaret ja, men det avhenger egentlig av hvor mye du ser på film. For en ting er sikkert: Med denne TV-en i stua får du en gedigen filmopplevelse som er de færreste forunt.

Store ord, ja, men etter å ha testet TV-er i flere år blir man kresen; og dette er rett og slett imponerende moro.

Kinoformat i stua

Det første du legger merke til er selvsagt størrelsen. For ikke bare er den på hele 56-tommer, det store gullegget er at Philips har lagt de ekstra tommene på sidene. Dette er altså en langt bredere TV enn alt du tidligere har sett på markedet.

I motsetning til en standard widesceen-modell på 16:9-format, kan du her briske deg med 21:9 format – som rett og slett er en åpenbaring når du ser på film. I praksis er det kun projektormarkedet som gir deg samme format, og det er tross alt ikke alle som vil ha dette, samt det obligatoriske filmlerretet i en vanlig stue.

For der vanlige widescreen TV-er i 16:9 format viser de aller fleste spillefilmer med en sort stripe over og under bildet, så brukes her HELE bildeflaten ettersom svært mange filmer er tatt opp i filmformatet 2,35:1.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer