TEST: Philips DVDR-77

TEST: Er du lei av din gamle VHS-spiller er det på tide å gå over til DVD-opptak i stua. Men hvilken skal du velge? Vi har testet toppmodellen DVDR-77 fra Philips.

Publisert
Sist oppdatert
TEST: Philips DVDR-77
TEST: Philips DVDR-77


DVDR-77 gir et godt førsteinntrykk når den pakkes opp av esken. Det setter vi pris på. Epoken der man så på Philips som et solid, men noe kjedelig merke bør nå være over, utseendemessig er nemlig DVDR-77 fullt på høyde med konkurrentene.

Nesten idiotsikker

I god gammel Philips-ånd er også denne dvd-brenneren brukervennlig. Det er norsk språk i menyene, og selvsagt også i bruksanvisningen. Det fulgte for øvrig med scart-kabel til videosignalene. Dermed er det bare kople til strøm, antenneledninger, samt lydkabel, og du er i gang. Dette klarer til og med svigermor.

Det automatiske kanalsøket var også enkelt, og gikk på rundt fem minutter. Vi har imidlertid sett enklere måter å navngi kanalene på, men sorteringen i ønsket rekkefølge gikk uansett smertefritt.

Avspilling

Vi har testet spilleren på tre TVer, og kjørt DVD-filmer både via scartkabelen og komponentutgangene. Og både på de to LCD-TVer på 26 og 30-tommer, og på Pioneers 50-tommers plasma-TV var resultatet godt. Vi går derfor rett over til det viktigste: Hvordan er DVDR-77 på opptak?

Format & førsteinntrykk

TEST: Philips DVDR-77


I motsetning til JVC modell som takler både DVD minus og DVDRam, er Philipsen låst til DVD pluss R og DVD pluss RW. Pass derfor på at du får med deg riktige plater på hjem fra butikken.

Med en gang du setter inn en blank DVD-plate i spilleren, kommer det opp et lite skjermbilde nederst til venstre på TVen. Bildet er av den TV-kanalen spilleren står innstilt på, og gjør det enkelt å sjekke at du tar opp fra riktig kanal. Dette synes vi er en praktisk finesse.

Deretter er det bare å velge opptaksmodus, og trykke på opptaksknappen. Spilleren lagrer automatisk kanalnavnet du har tatt opp fra, og du kan også legge inn ditt eget navn om du ønsker det. Etter at opptaket er avsluttet vises innholdet på platen i midten av skjermbildet, med opptaksnavn, lengde (timer, minutter og sekunder), opptaksmodus og data.

I skjermbildet under vises gjenværende opptakstid på platen, som vil variere etter hvilken opptaksmodus du velger.

Også timerinnstillingen er helt uproblematisk. Alle som en eller annen gang har vært borti en VHS-spiller vil kjenne seg igjen umiddelbart. Vi gir forøvrig pluss for at fjernkontrollen er utstyrt med en rekke praktiske hurtigtaster.

Opptaksmoduser

Du har syv opptaksmoduser å velge mellom:

  • M1, Høy kvalitet = 1 time

  • M2, Standard play = 2 timer

  • M2x, Standard play plus = 2,5 timer

  • M3, Long play = 3 timer

  • M4, Extended play = 4 timer

  • M6, Super long play = 6 timer

  • M8, Super extended play = 8 timer
Kvaliteten på opptakene er avhengig av hvilken modus du velger, hvorav M1 skal gi best kvalitet, mens M8 skal være dårligst. Fra tidligere erfaringer med JVCs konkurrent, DR-M1, husker vi at opptakskvaliteten på de lange opptaksmodusene var lite å skryte av. Det store spørsmålet er selvsagt hvordan Philipsen klarer seg her.

Trykk her for å lese om opptakskvaliteten og andre finesser

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer