TEST: Philips PFL5007 og CSS5123

Denne testen gjør vi kort: TV-en er den beste i denne runden, men vi hadde hoppet over lydplanken.

TVen imponerer, men lydplanken burde hatt litt mer krutt. Foto: Per Ervland
TVen imponerer, men lydplanken burde hatt litt mer krutt. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som nevnt i hovedartikkelen fikk vi dessverre ikke noe rent 2.1-anlegg fra Philips, men den tilsendte lydplanken med trådløs subwoofer er også et spennende alternativ.

Det beste TV-bildet i testen

5007 er en TV vi kjenner godt siden vi har testet den tidligere. TV-en er imidlertid fortsatt i handelen, og selv om den ble lansert i 2012 er den gode nyheten at den fortsatt holder mål. Kanskje enda bedre for deg som skal kjøpe ny TV, er at prisen nå er på 5.995 kroner, mens den kostet hele 8.500 kroner da vi testet den i 2012.

Se testen av Philips PFL5007

For de rene detaljene henviser vi til vår tidligere test; men hovedforklaringen til at Philipsen gjør det så godt er dette:

  • Den er godt utstyrt, og har blant annet innebygget trådløst nett og det du forventer av innganger.
  • Den har svært naturlige bilder, kraftigere farger uten at de flyter utover, og ikke minst bedre dybde i bildet.
  • Den kanskje største fordelen er imidlertid at Philipsen ikke plages av lysgjennomtrenging (clouding), et punkt hvor spesielt Ikea-TV-en er svakest. Når vi kombinerer det med testens beste sortnivå (knepent foran Samsung) bør valget være enkelt for de av dere som ser mye på film med dempet belysning i stua.
  • Svakheten til Philips-TV-en er imidlertid Smart-TV-biten, som kort fortalt ikke er spesielt smart. Den er riktignok bedre enn Ikeas alternativ, men på dette punktet ligger Samsung lysår foran, og er i en klasse for seg.

Bra TV, men hva med lydplanken?

Lydplanken er utstyrt med en HDMI-inngang, og siden TV-en og lydplanken "snakker sammen", går lyden begge veier. Det vil i praksis si at du kun trenger en HDMI-kabel mellom lydplanken og TV-en. Lydplanken har forøvrig både digitale og analoge lydtilkoplinger om du skulle ønske det, og den har i tillegg sin egen nettverksinngang.

Bilder av TV-en og anlegget får du her:

Lydkvalitet på lydplanken oppleves som ganske god: Philips klarer for eksempel å få fram dialog og filmeffekter på en overbevisende måte, og her gjør den trådløse subwooferen en god jobb. I likhet med Ikea-anlegget blir imidlertid ikke stereoperspektivet det helt store, så til avspilling av musikk klarer Samsung-anlegget seg best.

Ulempen med lydplanken er dessverre at den ikke henger helt med når du skrur volumet høyt opp: Da sprekker nemlig lyden opp, og resultatet er at du ofte må finjustere bass og diskantnivået via fjernkontrollen.

I denne runden, hvor Philips-anlegget også er det dyreste, gir det trekk i margen.

Også Philips er god på formatstøtte

Du skal ikke mange år tilbake før Philips var så svake på medieavspilling via USB-inngangene at det nesten var bingo om noe virket.

Dette er heldigvis noe du slipper å være nervøs for nå.

Når vi plugget inn minnepennen i USB-inngangen på Soundbaren gikk nemlig det aller meste på skinner: Alle våre bilde og musikkfiler ble spilt av uten problemer, og det var det samme på video – til tross for litt slurv.

Bilder av menyene får du her:

Lydplanken spilte nemlig av alle videoformatene, inkludert de to MKV-filene Ikea-modellen hadde problemer med. På de fleste filene kommer også underteksten opp automatisk, men de måtte velges manuelt på MKV-filene.

Vi la imidlertid merke til at de norske særtegnene æøå ikke ble vist riktig, og det føles litt unødvendig i 2013.

Trykk her for å komme direkte til konklusjonen!

Eller les de andre testene:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer