TEST: Pioneer 50" plasma

FLAT-TV: Denne TVen takler ekte HDTV og er utstyrt med HDMI-tilkopling. Flere eksperter har allerede skrytt den opp i skyene. Vi har testet Pioneers nye 50-tommer daglig i over to uker. Nå har dommen falt.

Publisert
Sist oppdatert
En 26-tommer blir liten i forhold...
En 26-tommer blir liten i forhold... Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


PDP-504HDE er fjerde generasjon plasma-TV fra Pioneer, noe som borger for at eventuelle barnesykdommer har blitt luket bort. Spenningen var derfor stor der vi sto med stua full av store pappesker.

I tillegg til selve skjermen, følger det også med en medieboks hvor tilkoplingene gjøres, samt et dreibart bordstativ. Med på testen hadde vi også en DVD-spiller fra Pioneer og en D-VHS spiller fra JVC.

To stikkord er notert fra dette stadiet i testen: Gigantisk og nydelig.

Montering

Selve skjermen er i sort utførelse, og trass sin store størrelse er den relativt letthåndterlig grunnet to bærehåndtak på baksiden. Med en slik størrelse er det likevel en fordel å være to personer når TVen skal løftes opp på bordstativet.

På selve skjermen er det kun to dataledninger som går til mediaboksen. I likhet med Hitachis 42-tommer gjøres altså alle tilkoplingene på mediaboksen, og i vår bok er det et ubetinget pluss. Det gjør det nemlig langt enklere å koble eksternt utstyr til og fra TVen.

Lekre detaljer & fin finish gir kvalitetsfølelse.
Lekre detaljer & fin finish gir kvalitetsfølelse. Vis mer


Selve mediaboksen er for øvrig rikt utstyrt med tilkoplingspunkter. Her finner du blant annet pc-inngang, minnekortleser, tre scartkontakter, HDMI og komponentinngang, og subwoofer ut. Det skulle rekke for de fleste av oss.

Trykk her for å se alle tilkoplingspunktene på medieboksen.

Merk: Vår test-TV var ikke utstyrt med høyttalere, og de er heller ikke inkludert i prisen som er oppgitt. Originalhøyttalerne kan for øvrig monteres på siden, eller under selve skjermen. Du finner selvsagt bilder av dette i bilde-spesialen.

Installering

Stor skjerm gir også store og oversiktlige menyer
Stor skjerm gir også store og oversiktlige menyer Vis mer


Du kan velge om du vil ha engelsk eller svensk meny, det samme gjelder for øvrig for bruksanvisningen. Selve innstalleringen er uproblematisk. Etter å ha tastet en fire-siffret kode er det bare å følge anvisningene på de lettleste on-screen menyene. TVen brukte imidlertid lang tid, nesten åtte minutter, på den automatiske installasjonen. Men da var til gjengjeld nesten alle kanalnavnene også lagt inn automatisk.

Det var for øvrig enkelt å sortere kanalene i ”riktig” rekkefølge, og å endre kanalnavn i ettertid.

Fjernkontroll

TEST: Pioneer 50" plasma


Fjernkontrollen er laget av aluminium og gir et solid inntrykk. Den er relativt tung, og knappene gir god respons. Vi gir også pluss i margen for mange hurtigtaster som forenkler den daglige betjeningen av TVen. Blant annet er det direktevalg for fire inngangskilder, samt PC.

Dessverre er ikke fjernkontrollen programmerbar eller bakgrunnsopplyst. Det liker vi ikke. Men siden heller ikke noen av konkurrentene har disse finessene, har vi ikke trukket for dette.

Men hva med bildekvaliteten?

Trykk her for å se hvordan TVen var i bruk

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer