TEST: Piper NV overvåkingskamera

Det beste vi har testet hittil.

SMART LØSNING: Hvis du ønsker å overvåke huset ditt effektivt, uten å gå via et vaktselskap, bør du lese denne testen. Foto: TORE NESET
SMART LØSNING: Hvis du ønsker å overvåke huset ditt effektivt, uten å gå via et vaktselskap, bør du lese denne testen. Foto: TORE NESET Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange betaler hundrelapper i måneden til et vaktselskap for at de skal overvåke huset deres. Men Verisure, Sector-Alarm og alle de andre kan komme til å slite framover.

For stadig flere frittstående overvåkingssystemer som du kan installere og drifte selv kommer på markedet. Typisk koster slike løsninger mellom 2.000 og 3.000 kroner. Og da snakker vi om en engangsavgift, uten et månedlig abonnement i tillegg.

LES OGSÅ: Vaktselskap eller egeninnsats?

Smarte kameraer til et par tusenlapper

Det er snakk om små overvåkningskameraer som er koblet til nett, og som reagerer på bevegelser, lyder, fuktighet og temperaturendringer. Noen kan også kjenne igjen folk i huset ditt og holde styr på hund og katt også.

Felles for alle er at de gir deg levende videobilder via en app, slik at du kan følge med. Og når du ikke følger med, varsler de om unormal aktivitet og tar opptak i samme slengen.

Bildekvaliteten er så god at videoen trolig kan brukes som bevismateriale dersom det handler om et innbrudd.

LES OGSÅ: Ansiktsgjenkjenning for Hvermansen

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer