TEST: QPVs billigste 42-tommer

Med en aggressiv prispolitikk har norske QPVision gjort seg kraftig bemerket på flatTV-markedet her til lands. Vi har satt billigmodellen på prøve.

Publisert
Sist oppdatert

På sine egne nettsider selger QPVision denne 42-tommeren for 15.900 kroner, og et raskt søk på nettet avslørte utsalgssteder med en pris helt ned i 13.900. Dette er uten tvil svært billig til å være en 42-tommer.

Denne prisen forteller likevel ikke hele sannheten, da den kun gjelder selve skjermen. Med mindre du setter kjæresten din til å holde TVen i riktig vinkel må du altså punge ut med både høyttalere, og bordstativ eller veggfeste i tillegg.

Vår modell ble levert med høyttalerne (cirka 2.006 kroner) og bordstativet (2.006.-), noe som alene utgjorde en ekstraregning på 4.012 kroner. Personlig ville vi imidlertid sløyfet høyttalerne og valgt veggfestet til 2.500.- i stedet (forklaringen får du videre i testen), og da blir fortsatt prisen lave 16.400 om du velger billigste utsalgssted.

Førsteinntrykk

For den lave prisen forventer man ikke en ren design-modell. Det du får er akkurat det du betaler for: En stor TV-skjerm med et ”klassisk” flatTV-utseende. Vi tipper dette treffer midt i blinken hos målgruppen.

Alle tilkoplingene gjøres på bak/undersiden av skjermen. Det gjør det tungvint å komme til, og henger du TVen på veggen er du dømt til å bli plaget av kabelspaghetti. Eiere med bordstativet vil her lettere kunne skjule rotet på grunn av den massive TV-foten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.