TEST: QPVs billigste 42-tommer

Med en aggressiv prispolitikk har norske QPVision gjort seg kraftig bemerket på flatTV-markedet her til lands. Vi har satt billigmodellen på prøve.

Publisert
Sist oppdatert

På sine egne nettsider selger QPVision denne 42-tommeren for 15.900 kroner, og et raskt søk på nettet avslørte utsalgssteder med en pris helt ned i 13.900. Dette er uten tvil svært billig til å være en 42-tommer.

Denne prisen forteller likevel ikke hele sannheten, da den kun gjelder selve skjermen. Med mindre du setter kjæresten din til å holde TVen i riktig vinkel må du altså punge ut med både høyttalere, og bordstativ eller veggfeste i tillegg.

Vår modell ble levert med høyttalerne (cirka 2.006 kroner) og bordstativet (2.006.-), noe som alene utgjorde en ekstraregning på 4.012 kroner. Personlig ville vi imidlertid sløyfet høyttalerne og valgt veggfestet til 2.500.- i stedet (forklaringen får du videre i testen), og da blir fortsatt prisen lave 16.400 om du velger billigste utsalgssted.

Førsteinntrykk

For den lave prisen forventer man ikke en ren design-modell. Det du får er akkurat det du betaler for: En stor TV-skjerm med et ”klassisk” flatTV-utseende. Vi tipper dette treffer midt i blinken hos målgruppen.

Alle tilkoplingene gjøres på bak/undersiden av skjermen. Det gjør det tungvint å komme til, og henger du TVen på veggen er du dømt til å bli plaget av kabelspaghetti. Eiere med bordstativet vil her lettere kunne skjule rotet på grunn av den massive TV-foten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer