TEST: Sharp LC 40LE 600 = LED til folket

Denne 40-tommeren blir en storselger. Er det fortjent?

Sharp LC 40LE 600 er LED på billigsalg, men TV-foten burde vært dreibar Foto: Per Ervland
Sharp LC 40LE 600 er LED på billigsalg, men TV-foten burde vært dreibar Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen tvil om at LED er det nye moteordet når det gjelder TV-er i dag, og det er en utvikling vi liker: LED-diodene bruker nemlig langt mindre strøm, og gjør det enklere å få fram et bra sortnivå på TV-en.

Men hva betyr LED?

En LED-TV er egentlig bare en LCD-TV med en annen type bakgrunnsbelysning. LED TV-enes bakgrunnsbelysning er nemlig lysende LED-dioder, mens tradisjonelle LCD TV-er lar lysrør gjøre jobben. For øvrig er det to hovedtyper av LED TV-er i dag, bakgrunnsbelyst (slik som denne Sharpen) og sidebelyst LED, som spesielt Samsung har spesialisert seg på. Nærmere forklaring får du i denne artikkelen.

Priskuppet Sharp LE 600

Vi har allerede sett denne TV-en til 10.000 kroner hos vår lokale Elkjøp-butikk, og selv om den i skrivende stund har gått opp til 11.990 er det fortsatt nettbutikker som selger den til rundt 10.000 kroner. Og det er altså den laveste prisen vi har sett på en ny LED TV hittil i år!

Så hva får du? Sharps inngangsmodell er en 40-tommer med full HD-oppløsning på 1080p, tre HDMI-innganger, en komponent- og PC-inngang, samt to scartinnganger. TV-en har også Sharps splitter nye X-Gen panel, og vi noterer at fjernkontrollen omtrent er identisk som den på 52-tommeren vi testet for få dager siden. Her er dessverre plastfølelsen litt vel tydelig. Vi kunne strengt tatt også ønsket oss en HDMI-inngang til, men til denne prisen er det lite å klage over.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer