Ikea Trådfri Adapter

TEST: Slik er Ikeas smartkontakt

«Rimelig» smartstyring i hjemmet.

IKEA TRÅDFRI ADAPTER: Vi har prøvd Ikeas smartkontakt og er stort sett fornøyde. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
IKEA TRÅDFRI ADAPTER: Vi har prøvd Ikeas smartkontakt og er stort sett fornøyde. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ikea har for lengst kastet seg inn i det økende smarthjem-markedet, og i august ble det avslørt at det svenske selskapet jobber med en smartkontakt til hjemmet.

Ikea Trådfri Adapter, som er produktnavnet, er en kontakt man plugger i stikkontakten, og så kan du slå av og på tilkoblede husholdningsapparater (som belysning, kaffetraktere, panelovner og så videre), samt justere tidsur. Det finnes allerede en rekke tilsvarende produkter, men Ikeas alternativ kan friste med en lavere pris – dog med noen forbehold som vi kommer tilbake til.

Men en annen svensk kjede var først ut. Tidligere i år kom Clas Ohlsons smartbryter på markedet, og den kan du lese mer om her.

Spesifikasjoner: Maksimalt 3840 watt/16 ampere.

Med eller uten kontroller

Trådfri Adapter kan kjøpes alene til en pris på 150 kroner, eller i en pakke med en trådløs kontroller til 200 kroner. Og her er tingen med adapteren: du kan ikke kjøpe den alene, ta den med hjem og tro at du kan styre den med Trådfri-appen.

  • Ønsker man å styre Trådfri Adapter via Ikea Trådfri-appen er man avhengig av Trådfri Gateway. Den koster 350 kroner. Da blir det minst 500 kroner for smartstyring fra Ikea.
  • Holder det med kontrolleren, med kun av- og på-knapp, koster det altså 200 kroner.

Kontrolleren kan både teipes (medfølger) eller skrus fast på veggen, eller så kan man la den ligge løst på bordet eller der man måtte ønske.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer