TEST: Sonos multiromsystem

Er markedslederen fortsatt best?

MYE UTSTYR: Sonos-famlien omfatter både lydplanke, subwoofer, diverse høyttalere, forsterker og styringsenhet/forforsterker. Foto: SONOS
MYE UTSTYR: Sonos-famlien omfatter både lydplanke, subwoofer, diverse høyttalere, forsterker og styringsenhet/forforsterker. Foto: SONOS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter å ha testet flerromsanlegg fra Samsung, Denon og Philips var det på tide å se nærmere på markedslederen Sonos. For kan de fortsatt konkurrere, eller har de andre tatt dem igjen når det gjelder pris, funksjoner og brukervennlighet?

For å gi deg svaret satte vi oss ned med åtte Sonos-enheter: Seks Connect-enheter, den største høyttaleren Play :5 og minstemann Play :1. I tillegg har vi tidligere testet Play:3, som er den mellomstore høyttaleren.

Best for viderekomne

La oss begynne med å fortelle hva Sonos ikke er. Om du bare ønsker deg en høyttaler som kan spille mobilmusikken din eller Spotify i flere rom samtidig (og altså ikke bare spille musikk via Bluetooth eller AirPlay i én enkelt høyttaler), finnes det både rimeligere og bedre løsninger.

For eksempel Philips Spotify Multiroom, som gir bra lyd for lite penger (henholdsvis 1.000 og 1.500 kroner per høyttaler) om du synes det holder med bare Spotify.

For Sonos-enhetene både gjør, og koster mer.

Inngangsbilletten er høyttaleren Play:1, som ligger på rundt 1.700 kroner. Deretter kan du bygge ut etter behov. De to rimeligste produktene, Bridge og Boost, brukes bare til å forsterke det trådløse signalet og kan ikke spille musikk alene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer