TEST: Sony 30" LCD

Sonys nye 30-tommers LCD-TV er førstemann ut i vår nye testserie av stueTVer. Vi koplet til DVD, PC, kamera og Sonys egen Memorystick. Bli med på test.

TEST: Sony 30" LCD
Publisert
Sist oppdatert

Lekker. Det var det første ordet som ble sagt da vi pakket ut den slanke KLV-30MR1, Sonys nye 30-tommers LCD-TV.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Gjennomsiktig glassramme er et av triksene de har brukt for å bedre designet - og det virker. Overgangen fra vår egen 32-tommers billedrørs-TV er enorm. I praksis får du en helt annen stue.

I en tid da plasmaskjermene leveres helt opp i 63 tommers størrelse, er kanskje ikke 30 tommer så imponerende. Men når det gjelder billedkvalitet og design leverer denne modellen varene med bravur.

To deler – utallige tilkoplingsmuligheter

Smale greier.
Smale greier. Vis mer


I tillegg til fjernkontroll og selve LCD-skjermen med bordstativ, følger det med en separat media boks, eller MRU (= media reciever unit). Og det er på MRUen at alle tilkoplinger fra video-og lydkildene gjøres. Fordelen med denne løsningen er at du slipper å irritere deg over alle kablene som går inn og ut av selve TVen.

TVen kan selvsagt også henges på veggen, men det krever at du kjøper et eget veggstativ i tillegg.

Montering og installering

TVen og mottagerboksen leveres i to separate esker, og er naturlig nok godt innpakket slik at ikke skjermen skades under flytting.

Siden vi lever etter parolen om at ekte menn aldri leser bruksanvisningen, var det bare å sette i gang med montering og tilkopling. Heldigvis har Sony gjort dette rimelig idiotsikkert. To strømkabler, antennekabel og to datakabler iført ulike farger er minimumskravet for å komme igang.

Etter å ha valgt norsk språk, riktig land og stilt klokka er det bare å sette på automatisk installasjon av kanalene. Innlasting av våre 23 kanaler gikk på under tre minutter, og det er en enkel jobb å sortere kanalene i ønsket rekkefølge etterpå. TVen legger automatisk inn navn på de store kanalene, slik som NRK1 og TV2, men du kan også endre eller legge til egne navn på opp til fem tegn. Alt dette ble for øvrig gjort via den medfølgende fjernkontrollen.

Til vanlig TV-bruk er stereolyden fra TV-høyttalerne helt grei, Sony har i tillegg utstyrt modellen med virtual dolby surround-lyd for å øke hjemmekinoopplevelsen for de som ikke har eget surroundanlegg. Når vi så DVD, kjørte vi imidlertid lyden gjennom forsterkeren, noe vi tipper de fleste kjøperne også vil gjøre.

Det er tydelig at Sony har lagt mye vekt i få et lekkert design på TVen, men er design alt modellen har å by på?

Trykk her for å gå videre i testen

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer