Test: Sony 42" plasma

Å lansere en 42-tommer uten PC-inngang og med lav oppløsning i dag er et sjansespill av dimensjoner. Likevel: Dette er foreløpig det nærmeste du kommer en budsjett-plasma fra Sony i dag. Vi mener den er verdt prisen - forutsatt at du er den rette kunden.

Publisert
Sist oppdatert

La oss først presisere det med budsjett-plasma: Den laveste prisen vi fant på denne Sony-modellen er nemlig 27.000 kroner.

Dette er lysår unna fjorårets priser på Sony-TVer og definitivt et skritt i riktig retning. Likevel er denne TVen fortsatt dyrere enn mange konkurrenter med tilsvarende spesifikasjoner. For deg som kunde blir derfor spørsmålet:

Forsvarer Sonys modell prisforskjellen kontra konkurrentene?

Vi har testet Sony-TVen på vanlig måte, men i denne artikkelen har vi valgt en ny vri: På hvert punkt har vi sammenlignet Sonyen med to andre modeller for å få fram de forskjellige TVenes svake og sterke sider. De to modellene er den billigste plasmaen til QPVision, samt Panasonics 37-tommer, som begge er vesentlig billigere enn Sonyen. Med bordstativ og høyttalere kommer QPVision på cirka 17.912 kroner, mens Panosonicen kan fås til ca 22.000 om du handler på rett utsalgssted.

Installering

Alle modellene leveres med bordstativ/TV-bord og har de fleste tilkoplingspunktene på bak- og undersiden av selve skjermen. For deg som ikke skal ha TVen på veggen er dette greit, da kabelrotet skjules bak TV-foten/bordet. For deg som vil ha TVen på veggen ville likevel en medieboks vært å foretrekke, for å slippe kabelspagettien under skjermen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer