TEST: Sony Bravia KD-65X9005B

Sony skiller seg fra mengden med et beist av en TV.

MASSIVT INNTRYKK: 65-tommer å rutte med gjør at Sonys integrering av hva som skjer på andre kanaler, TV-apper og sosiale medier kommer tydelig fram. Foto: ØYVIND PAULSEN
MASSIVT INNTRYKK: 65-tommer å rutte med gjør at Sonys integrering av hva som skjer på andre kanaler, TV-apper og sosiale medier kommer tydelig fram. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ser vi bort fra den rådyre X95 som kun kommer i 85-tommers størrelse, er det X9005B-serien som er Sonys toppmodell på TV-fronten i år. Og det merkes. Her er nemlig lite overlatt til tilfeldighetene: En TV-lyd som gruser konkurrentene, 4K-oppløsning, og en bildekvalitet som virkelig får fram smilet.

Som du ser av navnet er vår testmodell på 65-tommer og prisen i butikk ligger på rundt 40.000 kroner. Ja, det er dyrt, men det er også det samme nivået konkurrentene i denne klassen ligger på, deriblant Samsungs buede 4K-modell som vi nettopp har testet.

Blir prisen alt for høy bør du merke deg at X9005 også fås i 55-tommer til rundt 30.000. Er derimot pris uviktig og du virkelig har lyst til å ha større TV enn naboen, kommer det også en 79-tommer i løpet av sommeren.

Hva får du?

Den nye X9005B har nesten det samme navnet som fjorårsmodellen X9005A, men ikke la deg lure av det. Det har nemlig skjedd svært mye på innsiden som er verdt å vite.

Det viktigste er at alle de fire HDMI-inngangene nå er av typen HDMI 2.0 (som blant annet gir 4K også i 60p), samt at TV-en har innebygget HEVC 2.0-dekoding. Det gjør ganske enkelt at årets modell også gir deg tilgang til Netflix i 4K via TV-appen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer