TEST: Sony KDL-52Z5500

Liker du action og sport på TV-en? Da vil du elske denne.

Jasså, du får det ikke stort nok? Sonys action-modell kan være TV-en du har ventet på. Foto: Per Ervland
Jasså, du får det ikke stort nok? Sonys action-modell kan være TV-en du har ventet på. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du opptatt av størrelse har du kommet på rett sted, for denne høsten er det de store TV-beistene som står i fokus. Og vi starter selvsagt med en godbit:

Sonys 200 Hz-beist av en 52-tommer, Z5500 til hele 24.000 kroner i billigste nettbutikk. Men ikke fortvil om du synes det er dyrt: Allerede i neste uke kommer vi til å kaste oss over budsjettmodellene i klassen - og du vil finne alle testene på denne siden.

Denne TV-en er imidlertid viktig fordi den viser hva du får om du velger en dyrere modell, kontra priskuppene i samme størrelse.

Z5500 kommer i 40, 46 og 52-tommer, og det er altså den største vi har testet. Z5500 er altså etterfølgeren til Z4500, og har naturligvis 1080p og Sonys Motionflow på 200 Hz. Motionflow skal hindre, eller i hvert fall minimere, hakking i bildet, og Sony skryter fælt av hvor effektivt dette er på action- og sportssendinger – noe vi selvsagt gledet oss til å sjekke.

Så hva er nytt sammenlignet med Z4500?

Den viktigste bildemessige forbedringen er at du her får den siste bildebehandlingen, altså Bravia engine 3, i stedet for 2 som på lillebror, samt flere innstillingsmuligheter (gamma-kontroll og hvit-balanse) i bildemenyen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer