TEST: Sony KDL-52Z5500

Liker du action og sport på TV-en? Da vil du elske denne.

Jasså, du får det ikke stort nok? Sonys action-modell kan være TV-en du har ventet på. Foto: Per Ervland
Jasså, du får det ikke stort nok? Sonys action-modell kan være TV-en du har ventet på. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du opptatt av størrelse har du kommet på rett sted, for denne høsten er det de store TV-beistene som står i fokus. Og vi starter selvsagt med en godbit:

Sonys 200 Hz-beist av en 52-tommer, Z5500 til hele 24.000 kroner i billigste nettbutikk. Men ikke fortvil om du synes det er dyrt: Allerede i neste uke kommer vi til å kaste oss over budsjettmodellene i klassen - og du vil finne alle testene på denne siden.

Denne TV-en er imidlertid viktig fordi den viser hva du får om du velger en dyrere modell, kontra priskuppene i samme størrelse.

Z5500 kommer i 40, 46 og 52-tommer, og det er altså den største vi har testet. Z5500 er altså etterfølgeren til Z4500, og har naturligvis 1080p og Sonys Motionflow på 200 Hz. Motionflow skal hindre, eller i hvert fall minimere, hakking i bildet, og Sony skryter fælt av hvor effektivt dette er på action- og sportssendinger – noe vi selvsagt gledet oss til å sjekke.

Så hva er nytt sammenlignet med Z4500?

Den viktigste bildemessige forbedringen er at du her får den siste bildebehandlingen, altså Bravia engine 3, i stedet for 2 som på lillebror, samt flere innstillingsmuligheter (gamma-kontroll og hvit-balanse) i bildemenyen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.