Test: Støvsugere til 2.000 kroner

En pris, fire støvsugere. Hvilken bør du velge?

En pris, fire støvsugere. Hvilken bør du velge? Foto: Smartson/DinSide
En pris, fire støvsugere. Hvilken bør du velge? Foto: Smartson/DinSide Vis mer

Av Stefan Höglund/Smartson

Smartson har testet ti støvsugere på oppdrag fra DinSide. Onsdag presenterte vi de tre rimeligste støvsugerne i testen, alle til under 2.000 kroner. I dag ser vi nærmere på fire modeller som koster rundt 2.000. Hvilken av dem gjør jobben best?

Hvor bra en støvsuger er, kommer ikke bare an på sugeeffekten, men også hvordan den er i bruk. Bor du i en stor bolig, er rekkevidden viktig. Vekten på støvsugeren er også avgjørende, spesielt om du bor i bolig over flere etasjer. Samtlige støvsugere som er testet har HEPA-filter, som forhindrer støvpartikler i luften.

Støvsugerne er bedømt utfra fem kriterier:

  • Design og ergonomi i funksjonene, slange og bærehåndtak, samt vekt.
  • Funksjoner i munnstykket, kontroller og koblinger.
  • Kvalitet og holdbarhet av maskinens deler.
  • Kapasitet og arbeidslyd på ulike underlag
  • Verdi for pengene

Ingen av de rimelige modellene klarte en sekser, men det gjenstår å se: Får noen av 2.000-kroners støvsugerne til en sekser?

Vi starter med den som kom dårligst ut i sammenligningen - så jo lenger ned, jo bedre synes vi støvsugeren var, selv om de har fått lik karakter.

Bråkete fugemunnstykke

Bosch BSG71266 Foto: Smartson
Bosch BSG71266 Foto: Smartson Vis mer


Boschs beste modell i testen er god å bære på grunn av de to håndtakene. Det ene fungerer også som strømbryter. Høy sugeeffekt med lavt energiforbruk på 1.200 watt er ett klart pluss. Pluss også for trinnløs regulering av styrke, som justeres lett med foten. Ikonene for valg av gulvunderlag er fine og tydelige. Som tilfelle med "lillebror" bråker støvsugeren ubehagelig mye når fugemunnstykket er i bruk.

Tilbehør: Fuge- møbel- og børstemunnstykke
Vekt: 7,1 kg
Rekkevidde: 10,8 meter
Effekt: 1.200 watt
Cirkapris: 2.000 kroner
Terningkast: 4

Stillegående

Electrolux Ultrasilencer ZUSG3000 Foto: Smartson
Electrolux Ultrasilencer ZUSG3000 Foto: Smartson Vis mer


Electrolux Ultrasilencer er en stillegående modell som til og med lager lite lyd på maks effekt. Den suger veldig effektivt, til tross for at den kun har 1.250 watt. Enkel å bære med sine to ulike håndtak. Det er veldig enkelt å forandre på gulvmunnstykkets innstillinger for ulike underlag. Modellen har dessverre ikke noen innebygget oppbevaringsplass for medfølgende fugemunnstykke. Posen kan bare utnyttes til den er halvfull før støvsugeren angir at den er fylt opp. En stillegående modell med miljøambisjoner.

Tilbehør: Fugemunnstykke, kombinert møbel- og børstemunnstykke
Vekt: 7,3 kg
Rekkevidde: 12,3 meter
Effekt: 1.250 watt
Cirkapris: 2.000 kroner
Terningkast: 4

Stilig finish

Samsung VCC6240 Foto: Smartson
Samsung VCC6240 Foto: Smartson Vis mer


Designen på Samsungs maskin er diskret og så proper at den gjerne kan stå fremme. Sugeeffekten er kraftig og reguleres i fem nivåer med et lettmanøvrerbart hjul. Den store støvsugerposen utnyttes imidertid ikke fullt ut før den indikerer at det er tid for å bytte pose. Bra kvalitetsinntrykk og godkjent støynivå. Den som verdsetter form like mye som funksjon vil nok bli fornøyd med dette kjøpet.

Tilbehør: Kombinert fuge-, møbel- och børstemunnstykke
Vekt: 7,9 kg
Rekkevidde: 12,5 meter
Effekt: 2.000 watt
Cirkapris: 2.000 kroner
Terningkast: 4

Beste kjøp

Volta Maximus U7540 Foto: Smartson
Volta Maximus U7540 Foto: Smartson Vis mer


Støvsugeren fra Volta er lett å bære, men ruller ikke følsomt på hverken harde eller myke underlag. Her får du mye støvsuger for pengene. Modellen vinner på at den er effektiv i bruk, takket være det medfølgende tilbehøret, ikke minst blåsefunksjonen. Tilbehøret og instillingene er tydelige og enkle i bruk, ikke minst gulvmunnstykket. Designen er iøyenfallende, med sin blanding av sølv, svart og blå i transparent plast. Bra kvalitetsinntrykk.

Tilbehør: Turbomunnstykke, fuge-, møbel- og børstemunnstykke, blåsefunktion.
Vekt: 8,3 kg
Rekkevidde: 11,4 meter
Effekt: 2.000 watt
Cirkapris: 2.000 kroner

Terningkast: 5

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer