TEST: Ti typer fersk pasta

Både vinneren og taperen skiller seg ut.

FERSK PASTA: Vi har smakt på ti ferdigpasta. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
FERSK PASTA: Vi har smakt på ti ferdigpasta. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- En god pasta er laget av durumhvete, den er kokt riktig, al dente, og har god tyggemotstand, sier Mariangela Di Fiore til Dinside. Men hvilken skal du kjøpe?

Vi har testet tre forskjellige varianter av fersk pasta uten fyll; Tagliatelle, spagetti og fullkornspasta.

Det var noen lyspunkter, men flest skuffelser, og én ting ble fort klinkende klart: Skal du kjøpe fersk pasta, se etter tagliatelle.

Ferdig fersk fullkornspasta falt ikke i smak, ei heller den ferske spagettien.

For den beste pastaen bør du ta turen til en av Norgesgruppens butikker: Tagliatellen fra deres egen merkevare, Fersk & Ferdig, var testens beste pasta.

Det er ikke alltid pastaen bør være fersk: Se når du bør velge fersk - og når du bør velge tørket pasta

#1: TAGLIATELLE:Fersk & Ferdig Tagliatelle

Det meste stemmer med denne ferdigpastaen: Den har en fin, gyllen farge, er bred og fin, og en god tyggemotstand.

Ingen over, ingen ved siden: dette var testens beste pasta.

Lager du ofte mat til én er det verdt å ta med at denne var blant de vanskeligste å dele før pastaen skulle i gryten, den satt klistret sammen i en ball. Det veier den imidlertid mer enn godt nok opp med for smaken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer