TEST: Total Recall i HD-format

Blant Arnold-fans regnes filmen Total Recall som en klassiker. Nå er godbiten relansert, og med på kjøpet får du en DVD-ROM med filmen i WMV-HD-format. Løp og kjøp?

Publisert
Sist oppdatert

Sandrew Metronome har nylig gitt ut Total Recall i en 3 disk utgave. Disk 1 inneholder filmen i vanlig DVD-kvalitet, mens disk 2 inneholdt en helt haug med bonusmateriale.

Det mest spennnende for oss var imidlertid disk 3. Der får du nemlig en DVD-ROM med Total Recall i High Definition (WMV-HD), og dette er altså den første spillefilmen som gis ut i Norge i et HD-format.

Spørsmålet vårt var derfor enkelt: Var kvaliteten like god som vi håpet?

Svaret får du her!

Hva er WMV?

WMV står for Windows Media High Definition Video, og er som navnet tilsier HDTV-formatet til Windows.

I følge Sandrew Metronome har DVD-videoen en oppløsning på 720x576 piksler (PAL), mens WMV 9 HD-disken har en oppløsning på 1280x720 piksler, det vil si 122% høyere oppløsning enn PAL-oppløsningen.

Resultatet skal altså være et langt skarpere og mer detaljert bilde enn du får via en vanlig DVD-film.

Sandrew Metronome har ingen flere HD titler i planene for de 3 neste månedene, men ettersom Warner Bros/HBO har annonsert 50 HD-DVD titler i fjerde kvartal i USA, er det kun et tidsspørsmål før det kommer flere filmer til Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer