TEST: Universal-fjernkontrollen Logitech Harmony Elite

Nå har den blitt bedre. Mye bedre.

STYRER MYE: Logitech Harmony har utvidet sitt univers og har blitt mer brukervennlig. Foto: TORE NESET
STYRER MYE: Logitech Harmony har utvidet sitt univers og har blitt mer brukervennlig. Foto: TORE NESET Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Opp gjennom åra har vi prøvd et stort antall såkalte universalfjernkontroller. Men vi må innrømme det først som sist: De fleste av dem har gjort livet vårt vanskeligere, ikke lettere.

Meningen er jo at du skal kunne legge vekk alle de fjernkontrollene du har og bare ha den ene framme. Denne skal fikse alt: Hjelpe deg med å skru på TV-boks og Blu-ray-spiller, sette TV-en på riktig kanal og starte video- eller lydplata du ønsker å spille.

I stedet har vi opplevd fikling i det uendelige med makroer (sekvenser av knappetrykk), komponenter som bare delvis støttes av kontrollen og timevis med manuell programmering av koder fra fjernkontroller som ikke støttes.

Stort sett har det hele endt med at vi har lagt vekk universalkontrollen og i stedet funnet fram igjen originalene som fulgte med TV-en, hjemmekinoreceiveren eller Blu-ray-spilleren.

LES OGSÅ: Bruk en annen fjernkontroll til Apple TV

Markedsleder

Selv om Logitechs Harmony-serie (Harmony eksisterte også før Logitech kjøpte dem) har slitt med noen av disse utfordringene, er det liten tvil om at de har vært best både på brukervennlighet og ergonomi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.