TEST: Yamaha Relit LSX-170

Den koster litt mer enn lillebroren, men så gir den også en veldig mye bedre lydopplevelse.

MUSIKKMØBEL: Ikke bare er det en lekker lampe, det er også en høyttaler. Foto: YAMAHA
MUSIKKMØBEL: Ikke bare er det en lekker lampe, det er også en høyttaler. Foto: YAMAHA Vis mer

Da Yamahas lampehøyttalere ble vist fram på fjorårets IFA-messe ble vi umiddelbart forelsket i både idéen og designet.

Nå kan våre lydeksperter fra Watt bekrefte at de faktisk virker bra i praksis også.

Det første du legger merke til er at høyttalerens innebygde LED-lamper avgir et varmt og innbydende lys, enten du har høyttaleren plassert på soverommet eller i stua.

FJERNKONTROLL: Kan brukes i tillegg til appen.
FJERNKONTROLL: Kan brukes i tillegg til appen. Vis mer

Yamaha har åpenbart hatt som mål at både lyset og lyden skal kunne spres i en vinkel på 360 grader, slik at det ikke er et eneste punkt i rommet som ikke er dekket av lyd.

SE OGSÅ: Vi har hørt den nye franske lyd-sensasjonen!

Styres via mobilen

Høyttalerlampen kan brukes til å vekke deg på en forsiktig og rolig måte på morgenen, eller slukke både lys og lyd etter at du forhåpentligvis har sovnet.

Selv om høyttaleren leveres med en fjernkontroll, vil nok de fleste bruke en app for å kontrollere både lys, lyd, og ikke minst den innebygde klokkefunksjonen i LSX-170.

APPSTYRING:  Til Android og iOS.
APPSTYRING: Til Android og iOS. Vis mer


Lyden overføres fra enheten din til høyttaleren via Bluetooth med aptX, men du har også en mulighet til å hente signalet inn til høyttaleren via en kabel med 3,5mm stereoplugg/ minijack i enden.

LSX-170 har et større kabinett enn den mindre LSX-70, og det gir også plass til litt større høyttalere: Her benyttes det to fulltone-høyttalere på henholdsvis 9 og 3cm, og selv om det høres litt puslete ut, er det klart mer dybde og tyngde i denne enn hos lillebror.

DET BESTE AV TO VERDENER? Vår  ekspert fra Watt tror Yamaha har en potensiell suksess. Foto: HÅVARD HOLMEDAL
DET BESTE AV TO VERDENER? Vår ekspert fra Watt tror Yamaha har en potensiell suksess. Foto: HÅVARD HOLMEDAL Vis mer

Spørsmålet er selvsagt om det er nok.

MER BÆRBAR LYD: Vi har testet Sonys nye Bluetooth-høyttaler

Lydkvalitet

LX 170 I AKSJON:  Våre lydeksperter i Watt likte både det de så og hørte. Foto: ØYVIND PAULSEN
LX 170 I AKSJON: Våre lydeksperter i Watt likte både det de så og hørte. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer


For som et rent lydprodukt må vi innrømme at dette spiller ganske fint, selv om det finnes andre Bluetooth-høyttalere som spiller med vesentlig mer trykk og tyngde.

Yamaha LSX-170 har altså lite å skamme seg over.

Den spiller med bra dybde i bassen, og er overraskende godt kontrollert. Balansen opp mot mellomtone og diskant er god, og den spiller lyd på en veldig rolig og avslappet måte som passer godt til den varme fargen på lyset.

Vi liker også at den faktisk sender lyd ut i 360 grader, slik som lovet.

Plasserer du den på en hylle med litt avstand til veggen har den nemlig en tendens til å forsvinne slik at du ikke oppfatter at lyden kommer fra kun et punkt, og det er altså en god ting. Fulltone-elementene har i tilegg god mellomtone slik at stemmer og instrumenter kommer godt frem.

De som er litt kresne på det vil kanskje savne luft og oppløsning i diskanten, men jeg tror egentlig ikke det er så voldsomt nøye når høyttaleren i hovedsak kommer til å akkompagnere daglige gjøremål i stua, eller eventuelt nattlige på soverommet.

Konklusjon

Som lydprodukt alene er det mange konkurrenter som spiller minst like bra, men så var det dette med lysfunksjonen og evnen til å skape stemning.

Med både lys og lyd på enheten samtidig, blir dette en ganske så hyggelig total-opplevelse, og det er selvsagt derfor du skal kjøpe en.

For det bør du jo faktisk gjøre! Ikke nødvendigvis til deg selv, men til de mer feminine innslagene i husstanden. Jeg er helt sikker på at hvis jeg tar med meg en slik for å vise frem hjemme, kommer den garantert til å bli der. Uansett pris, eller hvordan den låter. Solgt!

Denne saken er levert av Håvard Holmedal fra Watt.

Karakter: 5  Pris fra: 3.990.-   Watt mener: Yamaha har satset på noe nytt, og det er veldig vanskelig å se noen mulighet for at dette ikke skal bli en storselger.  
PLUSS: Flott atmosfæreskaper, Lett å koble til, Grei app, Fin lyd, men litt forsiktig 
MINUS: Andre enheter har mer trykk i lyden
Karakter: 5 Pris fra: 3.990.- Watt mener: Yamaha har satset på noe nytt, og det er veldig vanskelig å se noen mulighet for at dette ikke skal bli en storselger.
PLUSS: Flott atmosfæreskaper, Lett å koble til, Grei app, Fin lyd, men litt forsiktig
MINUS: Andre enheter har mer trykk i lyden Vis mer


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer