Ikea

Tester nytt konsept

Samarbeider med Oslo kommune.

GJENBRUK: Ikea tester ny løsning. Foto: Cornelius Poppe/NTB
GJENBRUK: Ikea tester ny løsning. Foto: Cornelius Poppe/NTB Vis mer
Publisert

Store mengder brukbare Ikea-møbler blir levert som avfall eller til ombruk hvert år. Ifølge en tidligere undersøkelse kjeden selv har gjort, var 73 prosent av de innleverte møblene i så god stand at de kunne vært solgt i Ikeas gjenbruksbutikk.

Samtidig var 10 prosent av produktene fortsatt ubrukt i emballasjen, ifølge møbelgiganten.

Nå har de i samarbeid med Oslo kommune satt opp en egen container dedikert til Ikea-møbler på Haraldrud gjenvinningsstasjon, opplyses det i en pressemelding.

Målet er å lære mer og se hva som kan gjøres med produktene som faller ut av produktenes livssyklus tidligere enn nødvendig, ifølge kjeden.

Containeren ble satt ut i slutten av juli, og ifølge kjeden endte halvparten av møblene som ble levert hos Ikeas gjenbruksbutikk i Oslo.

- Vi er veldig glade for samarbeidet. Det er viktig med produsenter som ønsker å ta ansvar for det de lager og selger. Dette prosjektet vil gi oss masse innsikt og erfaring, samtidig som vi får et innblikk i hvordan IKEA jobber med sirkulære løsninger, sier Gitte Grønner, ombrukskoordinator i Renovasjons- og gjenvinningsetaten i Oslo kommune.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer