Ikea

Tester nytt konsept

Samarbeider med Oslo kommune.

GJENBRUK: Ikea tester ny løsning. Foto: Cornelius Poppe/NTB
GJENBRUK: Ikea tester ny løsning. Foto: Cornelius Poppe/NTB Vis mer
Publisert

Store mengder brukbare Ikea-møbler blir levert som avfall eller til ombruk hvert år. Ifølge en tidligere undersøkelse kjeden selv har gjort, var 73 prosent av de innleverte møblene i så god stand at de kunne vært solgt i Ikeas gjenbruksbutikk.

Samtidig var 10 prosent av produktene fortsatt ubrukt i emballasjen, ifølge møbelgiganten.

Nå har de i samarbeid med Oslo kommune satt opp en egen container dedikert til Ikea-møbler på Haraldrud gjenvinningsstasjon, opplyses det i en pressemelding.

LEVERE: Her kan du levere inn møbler fra Ikea. Foto: Ikea
LEVERE: Her kan du levere inn møbler fra Ikea. Foto: Ikea Vis mer

Målet er å lære mer og se hva som kan gjøres med produktene som faller ut av produktenes livssyklus tidligere enn nødvendig, ifølge kjeden.

Containeren ble satt ut i slutten av juli, og ifølge kjeden endte halvparten av møblene som ble levert hos Ikeas gjenbruksbutikk i Oslo.

- Vi er veldig glade for samarbeidet. Det er viktig med produsenter som ønsker å ta ansvar for det de lager og selger. Dette prosjektet vil gi oss masse innsikt og erfaring, samtidig som vi får et innblikk i hvordan IKEA jobber med sirkulære løsninger, sier Gitte Grønner, ombrukskoordinator i Renovasjons- og gjenvinningsetaten i Oslo kommune.

Containeren er et testprosjekt som i første omgang varer til desember.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer