Slik gjør du det

Tett skruehullene før maling

Vårt tips gir mye penere resultat enn å male rett på hullet. Se hvordan vi gjorde det.

STYGT: Slike skruehull bør fikses før du maler veggen. I denne saken ser du hvordan vi gjorde det. Foto: Bjørn Eirik Loftås.
STYGT: Slike skruehull bør fikses før du maler veggen. I denne saken ser du hvordan vi gjorde det. Foto: Bjørn Eirik Loftås. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du skal male en vegg der det har hengt hyller og annet som har vært festet med skruer, er det en god idé å tette disse før du maler.

Spesielt stygt er det hvis det er tapet eller strie på veggen. Da vil disse hullene ofte se ut som små «vulkaner».

Maler du rett over hullene, blir resultatet sjeldent særlig pent. Skruehullene vil i beste fall se ut som vorter på veggen, og er hullene store, er det overhengende fare for at maling vil samle seg og renne ut før det størkner. Fysjom!

Det er selvfølgelig mange måter å fikse dette på. Vi viser deg hvordan vi løste det, med godt resultat, på en vegg med relativt glatt tapet. Tipset kan forsåvidt også brukes til å fikse andre typer sår på tapetvegger.

#1: Skjær en firkant i tapeten rundt skruehullet, og vipp tapetbiten bort.

Bruk kanten på en sparkelspade som kniv. Gå helst tett på hullet, spesielt på tapet med struktur er dette viktig for å gjøre reparasjonen minst synlig, men sørg for at hele «vulkanen» er godt innenfor firkanten. Vipp deretter bort tapetbiten med sparkelspaden.

#2: Skrap bort eventuell forhøyning rundt skruehullet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer