Fikse tett toalett

Tett toalett? Da bør du følge tominutters-tipset

Før du prøver å fikse problemet selv - følg med på vannet i toalettskålen i to minutter.

TETT TOALETT: I noen tilfeller kan du fikse det selv med en manuell avløpspumpe - men før du prøver, bør du lese rørleggerens tips i artikkelen under. Foto: Linn Merete Rognø.
TETT TOALETT: I noen tilfeller kan du fikse det selv med en manuell avløpspumpe - men før du prøver, bør du lese rørleggerens tips i artikkelen under. Foto: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert

Det sikreste tegnet på at noe har tettet igjen toalettet er når vannstanden stiger opp mot kanten etter at du har spylt ned i do.

Ja, du kan prøve å fikse problemet selv, men da bør du først sjekke hvor lang tid vannet bruker på å renne helt ned igjen.

Trekk ned og vent

- Du kan gjøre noe selv hvis toalettet har tettet seg. Det er greit å ha en manuell avløpspumpe hjemme, en slik får du kjøpt billig på typiske butikker som Biltema eller Jula, har Kenneth Tvedt ved Avløpsspesialisten uttalt tidligere.

Rørleggeren forteller at de ofte blir tilkalt for å ordne opp i tette toaletter hos folk, og i flere tilfeller må fagfolkene demontere toalettet og spyle rørene rene for å få bukt med problemet.

- Men hvis det bare har tettet seg i selve vannlåsen øverst i toalettet, så kan man klare å ordne opp selv uten å ringe til rørlegger, sier Tvedt.

Det er imidlertid ikke så lett å vite om problemet er at vannlåsen har tettet seg, eller om det har tettet seg igjen lenger nede i rørene.

Men dette er viktig å vite før du prøver å ordne opp på egenhånd - hvis ikke, risikerer du at det går fryktelig galt, understreker rørleggeren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer