Skitten oppvask etter vask

Tette spylearmer gir skitten oppvask

Slik rengjør du oppvaskmaskinen innvendig

ENKEL LØSNING: De aller fleste vil oppleve at oppvaskmaskinen vasker bedre etter å ha skylt spylearmene, der matrester ofte fester seg. Foto: BERIT NJARGA
ENKEL LØSNING: De aller fleste vil oppleve at oppvaskmaskinen vasker bedre etter å ha skylt spylearmene, der matrester ofte fester seg. Foto: BERIT NJARGA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert 28.11.2016:

Sliter du med oppvask som ikke blir ren selv på det tøffeste oppvaskprogrammet, er det på tide med en rengjøringsjobb av selve oppvaskmaskinen.

Her viser vi deg de viktigste delene du må rengjøre, for at oppvaskmaskinen skal vaske rent igjen.

Dette betaler du for å vaske opp

#1: Skyll spylearmene

Oppvaskmaskiner har to spylearmer, en oppe og en nede. Disse går rundt samtidig som de spyler oppvasken gjennom små hull. I disse hullene har det lett for å feste seg diverse matrester, spylearmene går tett og oppvasken blir ikke ren.

Skru løs spylearmene, og skyll disse godt i springen. Da løsner matrestene fra innsiden av spylearmene, og de vil igjen spyle oppvasken slik de skal.

Enkelt triks for en luktfri kjøkkenklut

#2: Tøm og vask filtrene

Oppvaskmaskiner har to filtre i bunnen av maskina, et grovt og et fint. Det grove filteret, som samler opp større matrester for å unngå at de tetter til avløpet, bør tømmes jevnlig.

Det fine filteret bør også vaskes, noe man kan gjøre med en oppvaskkost for å få løs belegg og matrester fra dette. På enkelte oppvaskmaskiner kan man løsne dette filteret for best mulig rengjøring, sjekk i bruksanvisningen om det går an på din maskin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer