Ti sprutsikre tommer

Den er ti tommer stor og jentene elsker den. Selv gutta priser mulighetene den gir. Men er den verdt prisen?

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Iced Sugar er navnet på Thomsons nye TV, som er designet for å passe inn på landets kjøkkenbenker.

Ti sprutsikre tommer

En ti tommers skjerm gir ikke akkurat noen kinofølelse, men for deg som er livredd for å gå glipp av favorittserien når du kokkelerer på kjøkkenet dekker
den absolutt behovet.

Sprutsikker

TVen er altså laget for å takle livet på kjøkkenbenken. Selve apparatet har derfor sprutsikkert design for å kunne takle vann og fett. Dette gjelder også den medfølgende fjernkontrollen som i tillegg er utstyrt med et hendig "hengefeste", som gjør det enkelt å henge den på veggen sammen med resten av designerknivene dine. Praktisk.

Trykk her for å se store bilder av TVen

I bruk

TVen er enkel i bruk. Kanalene ble enkelt stilt inn via fjernkontrollen, og som vanlig kan du velge mellom automatisk eller manuell innstilling. Vil du sperre tilgangen til enkelte kanaler for barna i huset, kan du i tillegg legge inn en adgangskontroll med firesifret kode

Ti sprutsikre tommer


Fjernkontrollen er forøvrig tilnærmet selvforklarende, men av gammel vane savner vi opplyst/selvlysende tastatur. Ikke noe stort problem egentlig - det er jo ikke så ofte man har lyset av når man først er på kjøkkenet.

Med en ti tommers skjerm skal du være rimelig desperat før du bruker denne TVen til å se på langfilmer. Overgangen fra vår vanlige 32-tommer var stor, men så egner ikke akkurat stue-modellen seg på kjøkkenet heller... I følge Thomson er TVen utstyrt med et Black Matrix-bilderør, og teknologi som skal forsterke sort/hvitt forholdet og gi skarpere bilder.

Selv syntes vi bildekvaliteten var helt OK, men heller ikke mer. Til sitt bruk duger den så absolutt. Det er forøvrig enkelt å justere lys og kontrast-styrken via fjernkontrollen.

Praktisk

Ti sprutsikre tommer


Liten størrelse gir også lav vekt og gjør TVen plasseringsvennlig. Thomson skal ha honnør for det integrerte bærehåndtaket, som gjør det lett å flytte TVen fra en kjøkkenbenk til en annen.

På baksiden av TVen finner du strømuttaket, samt en scartkontakt for tilkopling av DVD eller video. Vipper du av det lille lokket på fronten finner du også uttak til hodetelefon, og for kjapp tilkopling av eventuell spillkonsoll til barna i huset. Minuset her er at dette lokket antagelig vil forsvinne raskt med små barn i huset.

Iced Sugar får i tillegg stort pluss i margen for at den også kan drives med 12 volts batterier. Det gjør at TVen også kan brukes på båten og hytta.

Dom

Ti sprutsikre tommer


Vi likte modellen og hovedgrunnen er det lekre utseendet. Spesielt jentene falt for designet, og når også gutta var fornøyde med sukkerbiten er det et godt tegn for leverandøren.

Ti sprutsikre tommer


Ulempen er prisen, som vi synes er for stiv.

Leverandørens anbefalte utsalgspris for 10-tommeren er 2.995 kroner. Til sammenligning selger Elkjøp flere 14-tommere fra 1.495 kroner og oppover, mens du får flere kombinerte TV og videospillere til rundt 3.000 kroner.

Velger du Iced Sugar må du altså regne med å betale ekstra for det lekre designet og den vannavstøtende funksjonen.

Trykk her for å se store bilder av TVen

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer