Ti ting du IKKE bør gjøre med boligen din

Her er ti ting du bør unngå å gjøre med boligen din, om du ikke vil sette egen kapital i fare.

Publisert
Sist oppdatert

  1. LatskapDen aller mest effektive måten å forringe verdien av boligen din på, er rett og slett å ikke gjøre noenting. Er rekkverket i trappen løst? Har huset ikke blitt malt de siste 20 årene? Er det rust på stål/jerndetaljer? Hva med svikten i gulvet?

    - Hvis ikke normalt vedlikehold har funnet sted vil eiendommen se mindre attraktiv ut, og dermed ikke oppnå maksimal pris, sier eiendomsmekler Jan Fredrik Bonde.

    - Oppussingskostnader vil for mange være ulempe, og prisen på oppussing er ofte høy i en potensiell kjøpers hode, høyere enn det den egentlig er, legger han til.

    Salgssummen, eller markedsverdien på boligen, er selvfølgelig mest avhengig av beliggenhet og type eiendom, men dårlig vedlikehold kan likevel trekke ned prisen mye.

  2. Dårlig håndverkDet holder imidlertid ikke bare å pusse opp etter innfallsmetoden. Skal du pusse det opp, bør du gjøre det ordentlig. Lite er verre en skjeve lister, helgedager i vinduskarmen, gulv som knirker, ujevne overflater, og løse tråder. Er boligen nyoppusset bør det være pent gjort, om du ønsker å få noe igjen for jobben.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer