Ti ting du må vite om kildesortering

Du må ikke nødvendigvis minimere garderoben ned til tretten hverdagsplagg og bli veganer for å ta bedre vare på kloden.

HVA SKAL HVOR? Visste du at drikkeglass i restavfallet, men at glassemballasje skal sorteres i returglass? Foto: Elisabeth Gulbrandsen
HVA SKAL HVOR? Visste du at drikkeglass i restavfallet, men at glassemballasje skal sorteres i returglass? Foto: Elisabeth Gulbrandsen Vis mer
Publisert

Det har aldri før vært snakket så mye om klimakrise og viktigheten av forebyggende miljøtiltak som nå, og alvoret av situasjonen begynner å synke inn hos de fleste av oss.

Mange sammenligner kildesortering med andre klimatiltak, men avfall handler om mye mer enn CO2 og klima. Først og fremst handler det om gjenvinning og utnyttelse av naturressurser.

Her er ti ting du bør vite om kildesortering:

#1 Glassemballasje

Visste du at det kun er glassemballasje som skal kastes i containere for returglass? Altså drikkeflasker, syltetøyglass og lignende.

Drikkeglass, vaser, speil og keramikk skal pakkes inn i papir og kastes i restavfallet.

Dette er ifølge Jørgen Bakke Fredriksen, kommunikasjonsrådgiver i Renovasjonsetaten, en av de vanligste misforståelsene ved kildesortering.

Det gjenvunne glasset blir nemlig sendt til ulike glassverk rundt omkring i Europa, og dersom det er mer enn tjue gram porselen i ett tonn med glassavfall, så vil de ikke bruke det. Tjue gram porselen tilsvarer omtrent hanken på en tekopp, og da skjønner vi hvor lite som skal til for å ødelegge mulighetene for gjenvinning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer