iRobot Braava jet M6

Tidenes enkleste gulvvask?

Vi har sett nærmere på iRobots nye vaskerobot.

Ny vaskerobot fra iRobot. Vis mer
Publisert

Rene gulv - uten hverken grønnsåpe, langkost eller moppestativ? iRobot hevder at det går an, med deres nye «mopperobot» Braava jet M6.

Under IFA-messa i Berlin i begynnelsen av september tok vi en kikk på den nye modellen deres, som ble lansert i august i år.

I videoen over kan du se hvordan roboten jobber.

Vasker 100 kvadratmeter

Braava jet M6 er etterfølgeren til Braava jet 240, som kom på markedet for noen år siden. Den nye versjonen vi har sett nærmere på, har blant annet større vanntank på 1/2 liter, som kan vaske opptil 100 kvadratmeter.

Vannbeholderen til Braava Jet M6, her ved siden av den forrige modellen fra iRobot. Foto: Berit B. Njarga
Vannbeholderen til Braava Jet M6, her ved siden av den forrige modellen fra iRobot. Foto: Berit B. Njarga Vis mer

Ved oppstart lager Braava Jet M6 et kart over rommet den skal vaske, så den kjenner igjen rommet til neste gang.

Du kan også programmere vaskerooten fra appen til å starte vaskingen på et gitt tidspunkt.

Takler ikke dørstokker

Til vaskingen kan du velge mellom våt- og tørrmopper, og engangsmopper og vaskbare mopper. Avhengig av hvilken type gulv du skal vaske kan du justere vannmengden roboten skal benytte. Og den fungerer fint på tregulv.

Velg mellom våtmopp og tørrmopp. Foto: Berit B. Njarga
Velg mellom våtmopp og tørrmopp. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Antoine Garcia i iRobot viser frem den siste modellen vaskeroboter, Braava Jet M6. Foto: Berit B. Njarga
Antoine Garcia i iRobot viser frem den siste modellen vaskeroboter, Braava Jet M6. Foto: Berit B. Njarga Vis mer

Vaskeroboten vasker enten med bare vann, eller du kan tilsette et spesialvaskemiddel fra produsenten.

I appen velger du om roboten skal vaske overlappende, og hvor tett det skal vaskes.

Den takler ikke dørstokker, da den klatrer maks 2 mm. Dette er en bevisst begrensning som er satt for at den skal unngå å komme seg opp på gulvtepper. Men ifølge produktansvarlig Antoine Garcia i iRobot kommer den seg helt inn i hjørnene og inntil veggene.

iRobots nye vaskerobot lærer seg hvor det står møbler, og den kan stilles inn til å vaske ekstra godt enkelte seksjoner av rommet, som du kan velge i appen. Som under kjøkkenstolen til den som griser mest ved middagsbordet, i entreen eller liknende.

Det store spørsmålet blir om den snikende roboten klarer å skrubbe bort alt fra gjørmeflekker i gangen, til sausflekker under middagsbordet. Det vil kun en test avsløre, noe som er oppe til vurdering i Dinside-redaksjonen.

Samkjørt støvsuging og vasking

Har du en av de nyeste Roomba robotstøvsugerne, kan disse snakke sammen og for eksempel støvsuge og vaske etter hverandre. Her tenker vi at løsninger som Xiaomis Roborock s50, hvor en og samme dings både støvsuger og mopper gulvene, kan være smartere. Det er tross alt begrenset hvor mange rengjøringsdingser du vil ha.

Et annet godt alternativ er Philips nyeste oppladbare støvsuger, 8000 SpeedPro Max Aqua, som støvsuger og vasker samtidig - men denne må du altså flytte rundt selv.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer