Tikkende fuktbombe i kjelleren

95.000 boliger kan være berørt. Slik unngår du fuktfellen.

Publisert
Sist oppdatert

Rundt 345.000 norske boliger har såkalte krypkjellere. Dette vil si kjellere som er så små og lave at man ikke kan stå oppreist. Disse er ofte ikke innredet, og har gjerne naturlig gulv eller jordgulv.

En undersøkelse av boliger med krypkjellere utført av Anticimex i Sverige viser at rundt 35 prosent av disse har fuktskader.

Eksperter fortviler: Mye fuktskader i ferdighus

Milliardskader

Ifølge Roy Malmo Nilsen i Anticimex Norge er skadeprosenten noe lavere her til lands. - Vi regner med at rundt 27 prosent av norske boliger med krypkjellere har - eller er i faresonen for å kunne få - alvorlige fuktskader, sier Nilsen til DinSide.no.

Kostnadsestimatet for å utbedre fuktskader i gulv, dersom man tar forsiktig i, ligger på rundt 150.000 kroner. Dette vil si at det potensielt er skader for 14,25 milliarder norske kroner under gulvet.

Dette er summer en sannsynligvis kan glemme å få igjen på forsikringen. Det er nemlig huseieres ansvar å sjekke om det er fukt i kjeller - og eventuelt sette i gang tiltak for å forhindre råteskader.

Les også: Advarer mot gipsplater på bad

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer