Til å dø for ...

Gjør dusjinga mer spennende.

Til å dø for ...
Publisert
Sist oppdatert

Dødsangsten får kanskje grobunn med den ovenfor avbildede dusjgardinen - det er i alle fall muligheter for at lørdagsbadet føles noe mer spennende.

Selve utformingen av dusjgardinen er imidlertid ikke den eneste grunnen til at du bør føle en viss angst i dusjen:

Ifølge en amerikansk studie, kan de milliarder av bakteriene som finnes i dusjforhenget ditt, være livsfarlig.

Hver gang dusjen slås på og vannet slår mot forhenget, sender det en haug bakterier opp i luften, som lett trenger inn i lunger og åpne sår på kroppen - som kan være spesielt farlig for mennesker med nedsatt immunsystem, ifølge denne forskningsrapporten.

Din hygiene:

Hvor ofte vasker du dusjforhenget? (Avsluttet)
Jeg har ikke dusjforheng(48%)
Jeg har dusjforheng, men vasker det aldri(20%)
To ganger i året(8%)
Én gang per år(7%)
En gang per måned(6%)
Annenhver måned(5%)
Vet ikke (3%)
En gang hver 14. dag(2%)
En gang i uka eller mer(1%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Den amerikanske professoren bak den nevnte forkningsstudien, anbefaler derfor alle med nedsatt immunforsvar å vaske dusjforhenget hver dag. Hvor ofte vasker du dusjforhenget ditt - om noen gang overhodet? Stem i avstemmingsobjektet til høyre.

Les også om dusjveggen som eksploderte

Ifølge det amerikanske nettstedet Simple Life, bør du spraye dusjforhenget med egnet spray som en del av de daglige husrengjørings-rutinene. Dette skal ta 15 sekunder - og den daglige rengjøringen av huset skal med disse metodene ta 19 minutter.

Spennende

Men dusjforheng trenger ikke å være kjedelig selv om du med hygieniske forholdsregler fjerner spenningsmomentet med tanke på bakterier. Nedenfor kan du se sju dusjforheng som kan bidra til å sette en spiss på lørdagsvasken.

En av ti dusjer i farlig skittent vann


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer