Til kamp mot høye strømpriser

Huseiernes Landsforbund aksjonerer mot statens strømpolitikk.

Strømaksjonen 2011 går i korte trekk ut på at det staten tjener på strøm skal gå til tiltak for å redusere kostnadene for forbrukerne. Både i dag, og i fremtiden. Foto: Per Ervland/Strømaksjonen
Strømaksjonen 2011 går i korte trekk ut på at det staten tjener på strøm skal gå til tiltak for å redusere kostnadene for forbrukerne. Både i dag, og i fremtiden. Foto: Per Ervland/Strømaksjonen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I disse dager er det nok mange norske strømkunder som får en lite hyggelig faktura i posten - eller nettbanken.

- Husholdningene mottar nå historiens høyeste strømregning. For mange vil den være på et dobbelt så stort beløp som på samme tid i fjor. Dette til tross for at det var like lite vann i magasinene i fjor - vi har en ny strømkrise, sier Peter Batta, administrerende direktør i Huseiernes Landsforbund til DinSide.

Nå lanserer huseierforbundet en storaksjon mot de høye strømprisene: Strømaksjonen 2011.

Kampanjen som startet tirsdag morgen har i skrivende stund samlet 7.859 underskrifter, og fått 2.929 tilhengere på Facebook.

Duppedittene som kutter strømregningen

Staten tar overskuddet

Bakgrunnen for kampanjen er at staten tjener milliarder på høye strømpriser, men tar ut overskuddet, uten å investere i nye kraftverk.

- Strømprisene kommer til å fortsette en vei de neste årene, fordi det investeres for lite i ny kraftproduksjon, mener Batta.

Han peker på at kraftselskapene har som oppgave å tjene mest mulig penger, men at overskuddet ikke går tilbake til nyinvesteringer eller opprusting av eksisterende anlegg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer