Til PC-bruk & ved HD-signaler

Det fine med LCD-TVer er at de fleste også kan gjøre jobben som PC-skjermer. På Xentiaen koblet vi til via DVI-inngangen og gjorde oss klar til sofasurfing.

Publisert
Sist oppdatert

Den oppgitte oppløsningen på Xentia er 1366/768, og etter å ha satt vårt skjermkort på 1360/768 i 60 Hz var det bare å koble til via DVI-inngangen.

Den oppgitte kontrasten er på 550:1, lysstyrken er på 800 cd/m2, og responstiden er som nevnt 16 ms. Ser vi bort fra den rene proffgruppen, er min påstand at dette vil være mer enn bra nok. Skal du bruke TVen som PC-skjerm er det likevel et minus at TV-foten verken er tilt- eller dreibar, i praksis blir det derfor til at man sitter trygt plassert med trådløst tastatur og mus i sofaen.

Genialt med HDTV-klipp

Vi hadde allerede lastet ned flere prøveklipp i 720p og 1080p fra WMV HD Content Showcase, og var naturlig nok spent på resultatet.

Vi hadde ikke tid til å gå ordentlig i dybden her, men Xentia-TVen skuffet ikke den tiden vi holdt på. Her ble det vist klipp lagret i begge formater, i det vi vil kalle meget god kvalitet. I praksis var detaljnivået langt bedre enn ved vanlig DVD-avspilling.

Aller best synes vi det ble med 720p, for eksempel T2-klippet, men dette kan også skyldes kapasiteten på vår PC og vårt skjermkort som muligens ikke nedskalerer 1080p-klippene (som krever en oppløsning på 1920/1080) godt nok.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer