Til PC-bruk & ved HD-signaler

Det fine med LCD-TVer er at de fleste også kan gjøre jobben som PC-skjermer. På Xentiaen koblet vi til via DVI-inngangen og gjorde oss klar til sofasurfing.

Publisert
Sist oppdatert

Den oppgitte oppløsningen på Xentia er 1366/768, og etter å ha satt vårt skjermkort på 1360/768 i 60 Hz var det bare å koble til via DVI-inngangen.

Den oppgitte kontrasten er på 550:1, lysstyrken er på 800 cd/m2, og responstiden er som nevnt 16 ms. Ser vi bort fra den rene proffgruppen, er min påstand at dette vil være mer enn bra nok. Skal du bruke TVen som PC-skjerm er det likevel et minus at TV-foten verken er tilt- eller dreibar, i praksis blir det derfor til at man sitter trygt plassert med trådløst tastatur og mus i sofaen.

Genialt med HDTV-klipp

Vi hadde allerede lastet ned flere prøveklipp i 720p og 1080p fra WMV HD Content Showcase, og var naturlig nok spent på resultatet.

Vi hadde ikke tid til å gå ordentlig i dybden her, men Xentia-TVen skuffet ikke den tiden vi holdt på. Her ble det vist klipp lagret i begge formater, i det vi vil kalle meget god kvalitet. I praksis var detaljnivået langt bedre enn ved vanlig DVD-avspilling.

Aller best synes vi det ble med 720p, for eksempel T2-klippet, men dette kan også skyldes kapasiteten på vår PC og vårt skjermkort som muligens ikke nedskalerer 1080p-klippene (som krever en oppløsning på 1920/1080) godt nok.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.