Tilbakekaller 101.200 barnegrinder fra Ikea

Ikea tilbakekaller all Patrull barnegrinder.

Tilbakekaller 101.200 barnegrinder fra Ikea
Publisert
Sist oppdatert

Barnegrindene Patrull Klämma og Patrull Smidig tilbakekalles på grunn av fallrisiko.

Tilbakekallingen gjelder kun grinder som brukes på toppen av trapper - ikke dersom du bruker grindene andre steder, som i bunnen av trappen eller mellom to rom.

Oppdatert 23. juni 2016: Ikea tilbakekaller nå alle Patrull barnegrinder, også ved annen bruk enn på toppen av trapper. De oppfordrer alle om å slutte å bruke dem umiddelbart, og returnere produktene mot full refusjon.

Les også: De fleste farlige produkter er «made in China»

Fallfare

Ikea sier i en pressemelding at de har mottatt rapporter om tilfeller hvor friksjonen mellom veggen og barnegrinda med spennmekanisme ikke har vært tilstrekkelig for å holde grinda på plass. I tillegg kan metallstanga nederst utgjøre en fare for å snuble.

KANT: Kantenb nederst utgjør en fare for å snuble. Foto: IKEA
KANT: Kantenb nederst utgjør en fare for å snuble. Foto: IKEA Vis mer


- Hvis grinda plasseres på toppen av ei trapp, kan dette utgjøre en risiko for fall og skader. Det foreligger tre rapporter om barn som har skadet seg fordi de har falt ned trappa, skriver Ikea i en pressemelding.

Du kan få pengene tilbake

Barnegrindene Patrull Klämma og Patrull Smidig har vært i salg siden 1. august 1995, og tilbakekallingen gjelder alle disse.

Kristian Willanger, kommunikasjonsrådgiver i Ikea, forteller til Dinside at det er snakk om 101.200 solgte barnegrinder i Norge.

Datostemplingen på grinden kan fortelle om dette gjelder deg: Du kan sjekke dette på metallstanga nederst på barnegrinda:

SJEKK: Sjekk datostemplingen på grunden: Den skal være merket 1510 eller tidligere. Foto: IKEA
SJEKK: Sjekk datostemplingen på grunden: Den skal være merket 1510 eller tidligere. Foto: IKEA Vis mer


Dersom du vil levere grinda tilbake, og har kjøpt en forlengingsdel, kan du også få pengene tilbake for denne.

Dersom du har en slik grind som du bruker på mellom rom eller i bunnen av trappen, tilbys du å hente oppdatert sikkerhetsinformasjon og advarselsmerker som skal festes på grinda, på et Ikea varehus.

Du trenger ikke kvittering.

Tilbakekallinger

Årlig tilbakekalles tusenvis av farlige produkter fra markedet.

Det er forhandler som har ansvar for å formidle informasjon og iverksette tiltak overfor sine kunder i slike tilfeller. Direktoratet for sikkerhet og beredskap (DSB) i skal følge opp - og formidler også informasjon om farlige produkter. Du kan sjekke om du har noen produkter hjemme, som er farlige, via DSB sin nettside.

Du kan også melde fra om farlige produkter dersom du opplever noe med egne produkter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer