Brannfare i gressklippere

Tilbakekaller Gardena gressklippere

Gardena tilbakekaller de batteridrevne gressklipperne PowerMax, på grunn av brannfare.

TILBAKEKALLER GRESSKLIPPERE: - Av hensyn til forebyggende forbrukersikkerhet kaller Gardena tilbake PowerMax™ Li-40/37 (art. nr. 5038, til venstre) og Li-40/41 (art.nr. 5041, til høyre) på grunn av fare for kortslutning i elektronikken, noe som kan føre til brannfare. Dette melder Gardena i en pressemelding. Foto: Gardena
TILBAKEKALLER GRESSKLIPPERE: - Av hensyn til forebyggende forbrukersikkerhet kaller Gardena tilbake PowerMax™ Li-40/37 (art. nr. 5038, til venstre) og Li-40/41 (art.nr. 5041, til høyre) på grunn av fare for kortslutning i elektronikken, noe som kan føre til brannfare. Dette melder Gardena i en pressemelding. Foto: Gardena Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Av hensyn til forebyggende forbrukersikkerhet kaller Gardena tilbake de batteridrevne gressklipperne PowerMax ™ Li-40/37 (art. nr.5038) og Li-40/41 (art. nr. 5041). skriver Gardena i en pressemelding.

Produktene var i salg fra januar 2017 til november 2018 i butikker, hagesentre og nettbutikker i flere europeiske land.

Tester avdekket en kortslutning i elektronikken ved bruk og oppbevaring av gressklipperne under visse forhold, noe som kan føre til brannfare.

Forbrukere blir bedt om å slutte å bruke gressklipperne, ta ut batteriet for oppbevaring og ta kontakt med Gardena Service for å ordne returnering av gressklipperen for omarbeiding.

Ta kontakt med Husqvarna Norge AS på telefon 69 10 47 00 (man–fre, 08.00–17.00), eller på e-post på info@gardena.no

- Produktsikkerhet er vår høyeste prioritet. Vi beklager ulempene dette medfører, melder Gardena i en pressemelding.

Liknende skader i robotklippere

Tidligere i høst gikk det svenske forsikringsselskapet Folksam ut og advarte mot kortslutningsskader i robotgressklippere.

Deres statistikker viste at det var en stor økning av denne typen skader.

De forklarte mange av tilfellene med at de var relatert til skader etter torden og lyn.

Men de forklarer også endel av kortslutningsskadene med skader fra vanninntrengning.

Også robotgressklippere er batteridrevne, og du anbefales å oppbevare gressklipperen og ladestasjonen på et tørt og beskyttet sted.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer