Tilbakekaller slange til gassgrill

Tilbakekalles på grunn av sprekkdannelser i slangen.

TILBAKEKALLES: Slangen som brukes til gassgriller og liknende tilbakekalles på grunn av sprekkdannelser. Du kan returnere den til importør og få pengene tilbake. Foto: Farligeprodukter.no
TILBAKEKALLES: Slangen som brukes til gassgriller og liknende tilbakekalles på grunn av sprekkdannelser. Du kan returnere den til importør og få pengene tilbake. Foto: Farligeprodukter.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Propanslange for bruk på gassgriller og liknende tilbakekalles på grunn av sprekkdannelser i slangen.

Tilbakekallingen er publisert på nettstedet farligeprodukter.no, som driftes av Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB). De ser alvorlig på saken, og sier det er omsatt enorme mengder av denne slangen i Norge.

Sjekk merkingen

Tilbakekallingen gjelder 10 mm oransje propanslange for bruk på gassgriller og liknende.

Det er importøren Otto Olsen AS som har gått ut med tilbakekallingen, som er av typen «Frivillig tiltak fra omsetningsledd».

Tilbakekallingen gjelder slanger levert av Otto Olsen AS i perioden februar 2018 til oktober 2018 med følgende merking:

PROPANE HOSE EN 16436-1: 2014+A1: 2015 DIA. 10MM WP 20 BAR YEAR 2018.

Ifølge tilbakekallingen er det registrert slanger med sprekkdannelser/tidlig aldring i yttergummi, noe som kan medføre brannrisiko ifølge informasjonen i tilbakekallingen.

- Forhandlere er informert om problemer med CE merking, og at det har kommet retur på slanger med tidlige aldringssprekker. Alle slanger med nevnte merking, og tidlige aldringssprekker, kan returneres Otto Olsen AS for kreditering, skriver Otto Olsen AS i tilbakekallingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer