Tilliten på vei tilbake i boligmarkedet

Sterkt boligsalg og høye prisforventninger, men det truer likevel noen usikkerhetsmomenter i horisonten.

Nordmenn er optimistiske, men nøkterne, i forhold til utviklingen av boligprisene.  Foto: Colourbox.com
Nordmenn er optimistiske, men nøkterne, i forhold til utviklingen av boligprisene. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Våre forventningene til egen økonomi fremover er positive og steg noe i november etter fall to måneder på rad. Også vurderingen av egen økonomi nå i forhold til for ett år siden er positiv og steg videre i november. Dette kommer frem i denne månedens BoligMeter, som er utarbeidet av Opinion på vegne av Eiendomsmegler1.

Boligprisene gjør ikke annet enn å stige, måned etter måned:Se hvilke boliger som stiger mest.

Boligprisene er nå like høye som toppmåneden august 2007, og hittil i år har prisene steget med 16 prosent. I undersøkelsen kommer det frem at flere tror vi nærmer oss 20 prosent ved årets utgang.

Ikke langt unna ekspertene

Det er litt optimistisk, men ikke helt på jordet, skal vi tro Bjørn-Roger Wilhelmsen, markroanalytiker i First Securities.

- Vårt anslag er at vi får en prisvekst på cirka 17 prosent fra desember 2008 til desember 2009. Dette er basert på en prisvekst på 1,5 prosent sesongjustert oktober til november, og 1,2 prosent fra november til desember, sier Wilhelmsen til DinSide.

Han presiserer at dette er en formidabel økning, selv om det er lavere enn og sannsyligvis langt bedre enn de fleste forestilte seg et år tilbake. Til og med analytikerne. - Årets økning er langt sterkere enn vi så for oss.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer