Tine lover lengre skaft i starten av november

Treskjeen som følger med Tines yoghurtbegre, har skapt mye frustrasjon. Tidlig i november skal en erstatning være på plass, lover Tine.

UPOPULÆR: Tine har fått mye kritikk for treskjeen som har tatt over for plastskjeen, men i oktober skal det komme en forbedret utgave i bambus. Foto: Hedda Fannemel Espeli
UPOPULÆR: Tine har fått mye kritikk for treskjeen som har tatt over for plastskjeen, men i oktober skal det komme en forbedret utgave i bambus. Foto: Hedda Fannemel Espeli Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forbudet mot engangsplast gjorde at plastskjeer ble erstattet av treskjeer. Det gjelder blant annet for Tines yoghurtbegre. Skjeene har blitt kritisert for begrenset funksjonalitet, og at de har vært pakket inn i plast.

I oktober kommer Tine med en ny bambusskje. Den skal være like lang som den kjente og kjære plastskjeen, og den inntar butikkene tidlig i november. Plasten rundt skjeen skal erstattes av papir.

– Vi håper at folk kan bli fornøyde igjen, sier Bjørn Malm, leder for bærekraft i Tine til NRK.

Bambusskje med glattere overflate

I september uttalte Tine til Dinside at de forventet at den nye skjeen ville være på plass i løpet av oktober, men bekrefter altså nå at den først kommer tidlig november.

Malm fortalte den gang at de var ærlig på at det ikke er like godt å spise av en treskje, men var tydelig på at det er en midlertidig løsning.

– Den nye bambusskjeen er lengre og har en glattere overflate. I tillegg pakkes den inn i papir. Vi har god tro på at den vil bli tatt godt imot, sa Malm.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer