Tine reker raskt

Tiner rekene på to minutter!

Frosne reker, men knapt med tid før de skal serveres? Professorene viser deg trikset som tiner rekene i en fei!

RASK TINING AV REKER: Her viser professorene ved institutt for energi- og prosessteknikk ved NTNU, Trygve Eikevik og Armin Hafner, hvor kjapt du kan tine rekene før de skal pilles. Video: Sondre Aksnes Yggeseth/NTNU. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det sies at det beste er å la de frosne rekene tine sakte over natten for at de skal beholde den gode smaken, saftigheten og den faste konsistensen.

Men hva gjør du om planen er å spise de frosne rekene kort tid etter at du har kjøpt dem?

Slapp av - du kan faktisk tine rekene på to minutter!

Går du for ekspress-metoden, er det samtidig viktig å huske på én ting etter at du har tint dem.

Ekspress-tining av reker

For å få en rask tining av reker, er det lunkent vann som er nøkkelen, opplyser Trygve Magne Eikevik til DinSide.

Han er professor ved institutt for energi- og prosessteknikk ved NTNU. Eikeviks spesialfelt er prosessering av mat, oppvarming, kjøling, frysing, tining og temperering.

Ifølge Eikevik er det fullt mulig å tine reker raskt uten noen komplisert metode.

Dette er hans ekspress-oppskrift:

  • Hell rekene i en tilstrekkelig stor bolle - det må være plass til reker og vann, ingen haug på bollen.
  • Hell oppi vann direkte fra springen, cirka 30-35 grader, men ikke mer vann enn at det akkurat dekker rekene.
  • Rør litt rundt og la stå i cirka ett minutt.
  • Sjekk, og se om rekene er klar til å renses. For å kunne rense rekene, må temperaturen i rekene være akkurat passe til å få av hode og skall. Den resterende tiningen kommer når du skyller rekene.
  • Skyll med så kaldt vann som du får ut av springen, skyll rekene tre ganger.
  • Til tredje skylling har du i en spiseskje bordsalt og en halv spiseskje sukker i skyllevannet. Dette gir mer smak på reker som har vært tint i vann.

Christina Kollvangsnes, salgs- og markedssjef hos Polar Seafood Norway AS, anbefaler også lunkent vann for å tine reker så raskt som mulig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer