Tine reker raskt

Tiner rekene på to minutter!

Frosne reker, men knapt med tid før de skal serveres? Professorene forteller deg om trikset som tiner rekene i en fei!

TINT I EN FEI: Har du glemt å tine rekene, eller vil du bare tine de så fort som mulig? Da kan denne videoen være noe for deg, i tillegg får du et par ekstra tips som kan komme godt med! Programleder: Embla Hjort-Larsen. Video: Dennis Appelong Hagbru / Håvard Bjørnerem. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det sies at det beste er å la de frosne rekene tine sakte over natten for at de skal beholde den gode smaken, saftigheten og den faste konsistensen.

Men hva gjør du om planen er å spise de frosne rekene kort tid etter at du har kjøpt dem?

Slapp av - du kan faktisk tine rekene på to minutter!

Går du for ekspress-metoden, er det samtidig viktig å huske på én ting etter at du har tint dem.

Ekspress-tining av reker

For å få en rask tining av reker, er det lunkent vann som er nøkkelen, opplyser Trygve Magne Eikevik til DinSide.

Han er professor ved institutt for energi- og prosessteknikk ved NTNU. Eikeviks spesialfelt er prosessering av mat, oppvarming, kjøling, frysing, tining og temperering.

Ifølge Eikevik er det fullt mulig å tine reker raskt uten noen komplisert metode.

Dette er hans ekspress-oppskrift:

  • Hell rekene i en tilstrekkelig stor bolle - det må være plass til reker og vann, ingen haug på bollen.
  • Hell oppi vann direkte fra springen, cirka 30-35 grader, men ikke mer vann enn at det akkurat dekker rekene.
  • Rør litt rundt og la stå i cirka ett minutt.
  • Sjekk, og se om rekene er klar til å renses. For å kunne rense rekene, må temperaturen i rekene være akkurat passe til å få av hode og skall. Den resterende tiningen kommer når du skyller rekene.
  • Skyll med så kaldt vann som du får ut av springen, skyll rekene tre ganger.
  • Til tredje skylling har du i en spiseskje bordsalt og en halv spiseskje sukker i skyllevannet. Dette gir mer smak på reker som har vært tint i vann.

Christina Kollvangsnes, salgs- og markedssjef hos Polar Seafood Norway AS, anbefaler også lunkent vann for å tine reker så raskt som mulig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.